Є низка порід собак, за якими потрібен особливий догляд / колаж УНІАН з фото Getty Images

Перед тим, як обрати собі домашнього улюбленця, треба знати породи собак, які потребують особливого догляду.

Є "собачі примадонни" - тварини, які потребують більшого регулярного догляду, аніж решта, про це пише The Scotsman, посилаючись на відомості Американського кінологічного клубу. Експерти зазначили, що за своєю природою є собаки, за якими потрібен особливий догляд, і, якщо у вас немає багато часу, щоб цим займатися, то їх не варто заводити.

Який собака вимагає особливого догляду - топ-5

На першому місці угорська порода комодор. У цих тварин шерсть схожа на дреди - їх треба постійно чистити й відокремлювати один від одного.

Відео дня
За шерстю комодора потрібно добряче доглядати / фото Getty Images

Друге місце зайняла порода кавалер кінг Чарльз спанієль. Експерти зазначили, що за цими псами треба дуже ретельно доглядати, щоб їхня шерсть не втратила блиск та була акуратною. Крім того, ці тварини - вірні компаньйони, і вони люблять завжди бути поруч з господарем.

Собаки породи кавалер кінг Чарльз спанієль не люблять бути без господаря / фото Getty Images

На третьому місці ще одна порода з Угорщини - пулі. Це собака-пастух, яка має довгу шерсть, і за нею треба добряче доглядати, інакше вона заплутається. Ці пси набагато менші, аніж комодори.

Треба доглядати за шерстю пулі, інакше вона заплутається / фото wikipedia.org

На четвертому місці опинилася бельгійська вівчарка малінуа. Шерсть цієї тварини не потребує особливого догляду, але є інша проблема, до якої мають бути готові господарі собаки такої породи. З цими собаками потрібно багато працювати - вони мають виконувати якісь завдання. Якщо тварина не буде зосереджена на якійсь роботі, то може відчувати стрес і нудьгувати.

Бельгійським вівчаркам малінуа потрібно знаходити якісь завдання / фото pixabay.com

На п'ятому місці рейтингу опинилися порода бордер-колі. Таку собаку не варто заводити людям, які не зможуть з нею довго гуляти. Крім того, тварині такої породи потрібно багато фізичних навантажень - без них вона зле почуватиметься та буде нещасною.

Бордер-колі не можна лишати без фізичних навантажень / фото pixabay.com

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати про собак

Раніше експерти поділилися, яка сильна порода собак і при цьому любляча. Кінологи зазначили, що, зокрема, дуже міцних ротвейлерів незаслужено вважають агресивними. Зазначається, що тварини цієї породи, які добре навчені, можуть бути відданими та ніжними домашніми улюбленцями.

Вас також можуть зацікавити новини: