Ікона Божої Матері "Утамуй мої печалі" / УНІАН

7 лютого православні віруючі відзначають свято ікони Божої Матері "Утамуй мої печалі". Чому образ вважають чудотворним, кому допомагає святиня та як просити Богородицю про допомогу - читайте в матеріалі УНІАН.

Раніше ми розповідали, коли відзначають день пам'яті святителя Григорія Богослова та про що просять святого.

Утамуй мої печалі - історія чудотворного образу

Ікона Божої Матері "Утамуй мої печалі" прославилася в другій половині XVIII століття. За переказами, якось до образу привезли важкохвору жінку - уві сні вона почула, що отримає зцілення від ікони. При цьому їй з'явився і сам образ, раніше незнайомий. Побачивши ікону в храмі, хвора змогла перехреститися, хоча до цього ледве могла поворушити рукою, а потім і повністю зцілилася та повернулася додому без сторонньої допомоги. З тих пір образ вважається чудотворним, а в пам'ять про диво, яке сталося 7 лютого, встановлено свято.

Відео дня

Що написано на іконі Утамуй мої печалі - слова на сувої

На іконі  "Утамуй мої печалі" Богородиця тримає Немовля Христа. У нього в руках сувій зі словами: "Судіть судом праведним, милість і ласку творіть кожен своєму ближньому. Вдову та сіромаху не ображайте і не тримайте в серці злоби до свого брата". На ліву руку Богородиця схилила голову, ніби-то прислухається до молитов.

У чому допомагає ікона Утамуй мої печалі - що просити у святині

 "Утамуй мої печалі" - це слова, звернені до Богоматері. Божу Матір просять:

  • про благополуччя і зцілення від усіляких хвороб;
  • втішити в хвилини скорботи;
  • зцілити від відчаю і душевного смутку;
  • допомогти знайти внутрішній спокій і гармонію.

До Пресвятої Богородиці звертаються молитвою перед образом. 

Утамуй мої печалі - молитва Пресвятій Богородиці

Надіє всіх кінців землі, Пречиста Діво, Вла­дичице Богородице, утіхо моя! Не відкидай мене грішного, бо на Твою милість уповаю: погаси в мені полум’я гріховне і покаянням окропи ви­сохле моє серце, очисти розум мій від гріховних помислів, прийми благання, від душі і сер­ця із зітханням принесене Тобі. Будь за мене Заступницею до Сина Твого і Бога, утихомир гнів Його Материнськими Твоїми молитвами; душевні і тілесні язви зціли, Діво Владичице, утамуй хвороби душі і тіла, утихомир бурю лихих нападів ворожих, полегши тягар гріхів моїх. І не залиш мене до кінця загинути, і пе­чаллю скрушене серце моє утіш, щоб славив я Тебе до останнього подиху мого. Амінь.

Вас також можуть зацікавити новини: