У кого сьогодні іменини / фото ua.depositphotos.com

Церква присвячує кожен день в році іменинам певних мучеників і святих. Іменини - це важливий день для будь-якого християнина, коли людина знаходить єдність і духовну близькість зі своїм святим тезкою. Щоб Святий захищав людину по життю і оберігав від нещасть, дитині дають церковне ім'я при народженні. Хлопчика чи дівчинку називають ім'ям одного зі святих, яких шанує церква в день народження малюка.

Чоловічі іменини 8 квітня

Василь: походить від давньогрецького імені Басілейос - "царський", "царствений".

Гавриїл: від давньоєврейського імені Габріель - "сильна людина Бога", "Божий воїн".

Відео дня

Ібрагім: за арабською і тюркською версією - "пророк", арабська форма імені Авраам, в перекладі з єврейського - "батько народів", "родоначальник".

Степан: варіант давньогрецького імені Стефанос - "вінок", "вінець", "корона".

Жіночі іменини 8 квітня

Алла: утворено від давньогрецького слова алле - "інша", "інша", і від доісламської богині Аллат, в перекладі з арабської мови - "богиня", в перекладі з давньоєврейської - "богиня", "фісташкове дерево".

Ганна: від давньоєврейського імені Ханна - "милість", "благодать", "сила", "хоробрість".

Лариса: походить від давньогрецького слова ларос - "солодка", "приємна" від латинського слова larus - "чайка", "фортеця", від латинського слова laris - "дух-хранитель".

Парасковія: від давньогрецького імені Параскеве - "очікування", "приготування", "переддень суботнього свята (п'ятниця)".

Вам також може бути цікаво: