Яке сьогодні свято 19 липня / фото pixabay.com

Православна церква 19 липня вшановує пам'ять священномученика Єремія і ченця-відлюдника Сисоя Великого. За життя святий Сисой вчив людей і смиренню і говорив, що будь-яка людина може покаятися в своїх гріхах, і Господь обов'язково прийме її каяття. Тому в цей день можна щиро покаятися Богу, якщо відчуваєте таку потребу.

У народне свято 19 липня цілющими і очисними властивостями, за прикметами, володіє роса. У цей день дуже корисно пройтися босоніж по траві. Наші предки вірили, що така процедура позбавить від болю в ногах і допоможе швидше вилікувати хвороби стоп. Після прогулянки ноги рекомендується не обтирати, а дозволити їм висохнути природним шляхом.

Також у свято 19 липня можна випасати тварин на полі з росою. Вважали, що якщо корови, кози і овечки скуштують росяної трави, то цілий рік не будуть хворіти.

Відео дня

У Київській Русі в Сисоєвий день намагалися закінчити всі посівні роботи, які ще проводилися. До кінця липня ще можна сіяти зелень, листові салати і тепличні овочі. 19 липня - остання дата, коли посаджені рослини дадуть хороший урожай.

Крім останніх посівів на городі також займалися внесенням добрив і засобів від шкідників, підгортали картоплю, пасинкували помідори. Збирали урожай перших овочів - картоплі, огірків, цибулі, моркви, капусти, ягід.

Ще одним заняттям в це народне свято було прибирання в погребі. Господарі обкурювали льох димом і фарбували стіни, оновлювали полиці і виносили мотлох. Все це робили для підготовки до сезону консервації та зберігання банок.

Народжені 19 липня люди дуже незалежні і волелюбні. Мають багато друзів і не виносять самотність, але і приймати гостей вдома не дуже люблять. Будинок для них - це сокровенне місце. Такі люди дуже важко сприймають критику і будь-яку незгоду. Але з життєвими труднощами справляються стійко.

Що не можна робити 19 липня

У цей день не можна приймати рішення на емоціях і діяти необачно, інакше сильно пошкодуєте про скоєне. Всі справи в цей день потрібно робити неквапливо і обдумано. Також не варто 19 липня здійснювати покупки на емоціях.

Невдалий день для полювання і риболовлі.

У цей день можна готувати страви з сезонних продуктів, щоб з'їсти їх відразу, але не варто робити заготовки на зиму.

Суворо заборонено лаятися матом 19 липня.

Жінкам не рекомендується займатися домашньою роботою і рукоділлям, а також спускатися в льох або підвал.

Брати або давати гроші в борг 19 липня - до фінансових проблем.

Прикмети погоди 19 липня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо на деревах вже з'явилося жовте листя, то осінь в цьому році буде ранньою.
  • Хмари вдень жовтуваті - до дощу.
  • Якщо соловей продовжує співати, то зима буде ранньою і суворою.
  • Мурахи ховаються в мурашник, а бджоли у вулик - до швидкого дощу.
  • Якщо вночі місяць ховається в тумані, то гряде похолодання, а якщо яскраво світить, то буде спека.
  • Небо закрили хмари, але метелики і бабки продовжують літати - дощу не буде.
  • Веселка 19 липня віщує хороший урожай фруктів і ягід.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: