Яке сьогодні свято 6 квітня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 6 квітня за новим стилем вшановує архієпископа Євтихія Константинопольського, святого Мефодія Моравського, преподобної Платониди Сирської та мученика Єремія.

У народне свято 6 квітня люди виходили в поле або піднімалися на пагорб, щоб послухати вітер. Якщо день видався тихим і безвітряним, то починали сіяти овочі у відкритий ґрунт. А якщо дув сильний вітер, то посіви ненадовго відкладали. День присвячували збору березового соку, бруньок і сережок, роботі на городі та в саду.

За старим стилем у свято сьогодні відзначається переддень Благовіщення. Українці в це народне свято готувалися зустрічати Благовіщення, велике християнське свято. До свята люди проводили генеральне прибирання, мили вікна, наводили лад на подвір'ї. Усю роботу по дому намагалися встигнути зробити 6 квітня, оскільки на саме Благовіщення працювати не можна.

Відео дня

Ще одним звичаєм цього дня було спалювання старої набивки матраца і подушок, а також старого і зношеного одягу та взуття. Люди вірили, що вогонь у свято 6 квітня має очисну силу. Якщо в багаття кинути річ, яку носила хвора людина, то вона одужає. А загорнуті в тканину вуглинки прикладали до голови для лікування лихоманки та мігрені.

6 квітня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Овен. Іменинники цього дня за характером амбітні, працьовиті, вимогливі до себе і до близьких. Вони - затяті борці за справедливість. Ніколи не порушують свого слова і не чинять нечесно. Народжені 6 квітня люди розважливі, але часто бувають впертими.

6 квітня свято України / фото dae jeung kim, Pixabay

Що не можна робити 6 квітня

Жінкам у цей день не варто ходити з розпущеним волоссям.

Не перераховуйте і не перекладайте в інше місце гроші, щоб не було фінансових проблем.

Не починайте сварки і не сперечайтеся з рідними, інакше стосунки надовго зіпсуються.

Невдалий день для поїздок, подорожей - підвищується ризик виникнення проблем у дорозі. Можливо, ви щось загубите або заблукаєте.

День не підходить для посіву гороху і квасолі. Ці культури не приживуться.

Прикмети погоди 6 квітня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • Якщо пішов дощ, то буде гарний урожай вівса і льону цього року.
  • Вранці з'явився туман - до посушливого квітня.
  • Якщо повітрям літає павутина, то чекайте спеки.
  • Ластівки досі не повернулися - квітень буде холодним.
  • Ранкова роса віщує врожайний рік.
  • Якщо береза дає багато соку, то літо буде дощовим.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: