Яке сьогодні свято 7 листопада / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 7 листопада за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Феодота Анкірського і преподобного Лазаря Галісійського, а також мучениць Фесалонікії і Касинії. За старим стилем церква 7 листопада згадувала праведну Тавіфу і мученика Феодота Мелетійського.

У народне свято 7 листопада, за давніми віруваннями, буде корисно для душевного здоров'я трохи поплакати і пожаліти себе. Люди вірили, що якщо в цей оплакати свої проблеми, образи і тривоги, то після цього стане набагато легше. Також в цей день народ оплакував померлих друзів і рідних. Вважалося, що після цього покійному стане легше на тому світі.

Феодотів день часто проводили на кладовищі, доглядаючи за могилами близьких. Біля могили прибирали і пололи бур'яни, висаджували нові квіти. Після кладовища йшли до церкви і ставили свічки за упокій близьких. Якщо в свято 7 листопада йшов дощ або сніг, то люди говорили, що природа плаче за загиблими.

Відео дня

Часто до початку листопада наступали перші серйозні заморозки, а річки вже покривалися кіркою льоду. Тому одна з назв народного свята - Феодот-Льодостав. Рибалки готувалися до підлідної риболовлі. У рибалок в цю дату буде багатий улов.

День здавна вважається вдалим для рукоділля і ручної праці. Також цей день, за повір'ями, вдалий для сиріт - їм допомагають святі дня.

7 листопада - знак Зодіаку

Народжена 7 листопада людина за знаком Зодіаку - Скорпіон. Іменинники цього дня за характером наполегливі і цілеспрямовані. Вони сильні духом і рідко плачуть. Не люблять, коли їх шкодують. Такі люди дуже амбітні і не бувають задоволені собою, завжди прагнуть більшого. Мають допитливий розум. Їхнє розташування дуже важко завоювати.

7 листопада свято Україна / фото sharkolot, Pixabay

Що не можна робити 7 листопада

Вагітним жінкам в цей день не можна злитися і сваритися з близькими, згадувати старі образи, обманювати інших людей. Тоді їхній малюк точно народиться здоровим. Також не варто думати про погане, оскільки негативні переживання можуть вплинути на здоров'ї дитини.

Брехати і обманювати 7 листопада не можна, інакше з вами вчинять так само.

Невдалий день для ведення бізнесу, торгівлі, великих покупок і укладення угод

7 листопада не можна в'язати, але можна ткати і вишивати.

Не можна спати на чужій подушці в цю ніч. Також вночі не можна спати під місячним світлом.

Прикмети погоди 7 листопада

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо на дорогах ожеледь, то зима буде затяжною.
  • Листя на вишні досі жовте - до пізньої зими.
  • Якщо вночі не видно зірок, то скоро настане похолодання.
  • Випав сніг - до хорошого врожаю озимих і злакових культур.
  • Ворони риються в землі і впали листі - до морозного листопада.
  • Зима настане пізно, якщо до цього дня не пропали павуки і мухи.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: