Яке сьогодні свято 7 вересня / фото Pixabay

Православна церква 7 вересня вшановує пам'ять мученика Созонта, ченця Луки Глибокоріченського, а також Чудотворця Макарія Переяславського з міста Канева. Свято 7 вересня відоме також як переддень Різдва Пресвятої Богородиці - найважливішого в році богородичного свята.

За старим стилем в цей день шанують апостола від сімдесяти Тита і відзначають перенесення мощей апостола Варфоломія.

У давні часи осінь наступала рано, і з 7 вересня вже починався листопад і наступали перші заморозки. Наші предки в це народне свято ходили збирати гриби в лісі. Вважалося, що це останній день в році, коли зібрані гриби придатні для засолювання і маринування. Після цієї дати гриби можна тільки з'їдати відразу.

Відео дня

Тривали в цей день і сільськогосподарські роботи. Селяни молотили зібране зерно і сіяли озимі культури. У садах збирали груші, абрикоси, калину і горобину. Калина в українців вважалася жіночим деревом, а дівчата вмивалися калиновим соком для красивої і гладкої шкіри.

Народне свято 7 вересня здавна вважається вдалим для будь-яких поїздок. Будь-які зроблені під час подорожі справи пройдуть дуже вдало. Також дата вдала для будь - яких покупок-вони довго прослужать і обов'язково порадують.

Дата 7 вересня вважається придатною для лікування будь-яких хвороб, проходження обстежень і загартовування організму. За прикметами той, хто сьогодні займеться своїм здоров'ям, до кінця року не буде хворіти. Дуже корисними для організму в цей день будуть прогулянки по росяній траві і походи в баню.

7 вересня - знак Зодіаку

Народжена 7 вересня людина за знаком Зодіаку - Діва. Іменинники цього дня за характером - неординарні і яскраві особистості з творчим мисленням. Це люди-загадки, ніхто не знає що у них на душі. Вони не люблять виносити на загал свої переживання. Зі своїми труднощами звикли справлятися поодинці. Народжена 7 вересня людина стане довгожителем, але часто буде самотньою.

7 вересня свято Україна / фото Pixabay

Що не можна робити 7 вересня

У цей день не можна займатися ремонтом і будівництвом будинку. Такі справи пройдуть невдало.

Не варто займатися магічними обрядами і приворотами, якщо в цей день пішов дощ - вода змиє всі ефекти від ритуалів.

Вирушаючи за грибами, категорично заборонено нешанобливо ставитися до природи - залишати сміття в лісі, ламати гілки дерев, розводити багаття в невідповідному місці, зривати зайві гриби. У ліс не варто брати з собою маленьких дітей і тим паче відпускати їх самих - підвищується ризик заблукати.

Невдалий день для позбавлення від гризунів, комах-шкідників і грибка в будинку і в господарських будівлях.

Прикмети погоди 7 вересня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо берези вже стоять без листя, то осінь буде холодною і з коротким бабиним літом.
  • Якщо птахи не сідають на землю, а залишаються на деревах, то скоро пройде дощ.
  • Листопад ще не почався - до пізньої і теплої зими.
  • Ворони голосно і часто каркають - до погіршення погоди.
  • Багатий врожай грибів віщує затяжну зиму і пізню весну.
  • Якщо після обіду почався дощ, то він надовго затягнеться.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: