День батька 2021 - дата свята / фото ua.depositphotos.com

День батька – свято присвячене татусям. Воно менш відоме, ніж, наприклад, День матері, але все ж відзначається у багатьох країнах.

Коли День батька 2021 – дата

Святкування Дня батька загалом відбувається двічі на рік – у третю неділю червня та у третю неділю вересня.

Читайте такожТравневі свята 2021: коли та скільки днів відпочинку отримають українціВ Україні офіційне вшанування татусів відбувається саме в перший місяць літа. Відзначати його почали зовсім нещодавно – з 2019 року.

Відео дня

Три роки тому в травні Кабінет міністрів схвалив указ президента "Про День батька". Днем свята було визначено третю неділю червня. Його було запроваджено з метою "забезпечення сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї як основи суспільства", а також "підвищення статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей".

Таким чином, у 2021 році День батька припадає на 20 червня. Цього ж дня, як відомо, відзначатиметься важливе релігійне свято – Трійця. У народі воно також знане як Зелені свята.

День батька: історія свята

Свято бере свій початок з 1900-х років. Мешканка США Сонора Додд (до заміжжя – Смарт) після свята Дня матері запропонувала проводити відповідне вшанування татусів. Зробила вона це, вважаючи, що роль тата в сім’ї не менш важлива за материнську. До того ж таким чином вона хотіла висловити вдячність своєму батькові, котрому довелося самому виховувати шістьох дітей після смерті їхньої матері.

Традиції свята Дня батька / фото УНІАН

Ця ідея була схвалена місцевою владою. Тож уперше День батька було відзначено у місті Спокан, штату Вашингтон. Згодом традиція святкування Дня батька поширилася й на інші штати країни, а потім – й на інші держави.

Як відзначають День батька

Читайте такожЦерковні свята у травні 2021: православний календар на місяцьТрадиції святкування Дня батька у кожної країни свої. У деяких країнах на честь свята, наприклад, влаштовують народні гуляння та різноманітні заходи.

Звісно ж, цього дня діти вітають своїх татусів. Хлопчики та дівчатка, зокрема, можуть вручити подарунки, зроблені власноруч. Дорослі обов’язково навідують своїх татусів, влаштовують із ними домашні обіди.

В Україні День батька – молоде свято і його популярність тільки набирає обертів. Тому кожна дитина цього дня може по-своєму віддати шану своєму батькові, адже насамперед важлива увага.

Вас також може зацікавити: