Коли День студента в Україні / фото facebook.com/Karazin.University

Студентська пора дуже весела, різноманітна, і водночас важка і відповідальна. Учні вищих навчальних закладів знаходяться на рубежі між дитинством і дорослим життям. Не дивно що такий важливий період життя згадується в календарі свят.

Студенти України відзначають своє особисте свято двічі на рік. Восени відзначається Всесвітній день студента, а взимку своє свято відзначає тільки молодь пострадянських країн.

День студента 2021 в листопаді - дата та історія

Щорічно 17 листопада у Всесвітній день студентів учні світу відзначають своє свято. Міжнародний день студентів має сумну історію. Він присвячений подіям 17 листопада 1939 в Чехословаччині.

Відео дня

В окупованій нацистами Празі студенти та викладачі вийшли на демонстрацію з нагоди святкування річниці університету. Німці розігнали демонстрацію і заарештували тисячі студентів, а деяких стратили. На згадку про ці події 17 листопада стали відзначати Міжнародний день студента.

День студента в січні - Тетянин день

У деяких пострадянських країнах в Тетянин день 25 січня неофіційно відзначають День студента. Дата приурочена до заснування Московського університету 25 січня 1755 року. Спочатку цей день відзначали тільки московські студенти, а пізніше і вся молодь Російської імперії. У 2022 році його за бажанням можуть відзначити українські студенти.

День студента 2022 / фото ua.depositphotos.com

Як відзначається День студента

Традиційно святкування Дня студента супроводжується вечірками, концертами та дискотеками. Часто одногрупники збираються в ресторані в цю дату, а колишні студенти проводять зустріч випускників. 

У 2021 і 2022 році День студента в Україні ймовірно не буде масовим через коронавірусні обмеження. Але молодь зможе привітати один одного онлайн.

Вам також може бути цікаво: