День учителя 2020 - коли святкуємо / фото ua.depositphotos.com

Щороку з початком жовтня наближається професійне свято працівників освіти – День учителя.

День учителя 2020: коли святкують

Читайте такожВіра, Надія, Любов та Софія: коли вшановуємо, історія свята та традиціїДень учителя в Україні щороку святкується в різну дату. Згідно з указом президента від 11 вересня 1994 року, відбувається це в першу неділю жовтня. Відповідно, у 2020 році професійне свято вчителів припадає на 4 жовтня.

Оскільки неділя є вихідним днем, то зазвичай усі святкові та вітальні заходи в школах будуть проводитися напередодні в п'ятницю – 2 жовтня.

Відео дня

За рішенням ЮНЕСКО, Всесвітній день учителя щорічно відзначається 5 жовтня, адже професія вчителя вважається однією з найважливіших.

Традиції святкування Дня вчителя

До Дня вчителя діти роблять різні стінгазети, вчать вірші, малюють листівки, репетирують святкові концерти та театральні постановки.

День учителя - традиції святкування / фото ua.depositphotos.com

У сам день свята школярі вітають учителів, крім іншого, даруючи їм квіти. Таким чином школярі висловлюють вдячність своїм учителям, самовіддану працю яких у вихованні підростаючих поколінь важко переоцінити.

Цікавою традицією також є проведення у багатьох шкільних закладах дня самоврядування – старшокласники самі проводять уроки в молодших класах.

Що подарувати на День учителя

Гарним подарунком улюбленому вчителеві буде зроблений власноруч, це може бути листівка або стінгазета.

Читайте такожІменини у жовтні: як назвати дитину, дні ангела чоловіків та жінок цього місяцяПоширений варіант привітання — букет квітів. Також вчителям часто дарують різні дрібнички в клас, невеликі предмети декору або сувеніри на тему цього дня. Можна ще порадувати свого педагога, наприклад, флешкою для комп'ютера, килимком для мишки або навушниками. Не зайвим буде й канцелярське приладдя.

Та найприємнішим подарунком цього дня буде увага та прості, але теплі й щирі, слова вдячності вчителям за їхню щоденну працю.