Листівки з Рош ха-Шана: як правильно привітати з Рош а Шана

Єврейський Новий рік Рош ха-Шана щороку має різну дату, яка залежить від місячного календаря. 2022 року свято відзначається з 25 по 27 вересня. Для юдеїв сьогодні розпочинається 5783 рік.

Юдеї в це свято одягаються в біле, що уособлює чистоту їхніх душ. А щоб очистити свої душі, проводять обряд ташліх - символічно скидають свої гріхи в воду.

У свято Рош а Шана євреям не можна працювати (виняток робиться лише для приготування їжі, особливо солодких страв) – зате вони ходять у синагогу і моляться. Під заборону цього дня також потрапляє гірка їжа, кисла і гостра, не прийнято їсти горіхи.

Відео дня

І, звичайно, головна традиція дня - привітання з Рош а Шана. В першу чергу іудеї бажають один одному, щоб їхні імена були удостоєні опинитися в Книзі життя. Також вони бажають один одному миру і процвітання.

Традиційне привітання з Рош а Шана на івриті звучить як "Шана това уметука!". А означає ця фраза наступне: "Доброго і солодкого вам року". Ще одне популярне побажання з Рош ха-Шана на івриті - це "Шана Това!", тобто "Гарного Вам року!".

Детальніше про традиції свята читайте в нашому матеріалі Єврейський Новий рік 2021: історія, традиції та привітання з Рош ха-Шана.

Листівки з Рош ха-Шана і красиві привітання

Відзначає єврейський народ

Рош ха-Шана - час нагород,

Принесе він нехай Вам достатку,

І в родині буде все нехай в порядку,

Нехай Вас покине усякий гріх

У це свято велике - Новий рік!

листівки з рош ха-шана

***

Дорогі друзі! Від щирого серця вітаю вас з єврейським Новим роком! Нехай цей рік буде кращий за попередній. Здоров'я всім нам і удачі!

листівки привітання з рош ха-шана

***

З настанням нового циклу, з настанням Рош ха-Шана, нехай ми всі будемо вписані в Книгу життя! Сьогодні не просто дата, не просто ще один день і ще одне свято, сьогодні та мить, коли ми прощаємося зі старим і переходимо до нового. Нехай же наші життя сяють щастям і радістю.

картинки з рош ха-шана

***

Щиро вітаю вас із світлим святом Рош а- Шана – єврейським Новим роком! Нехай звуки священного шофару долинуть до кожного серця і благословлять вас на добрі вчинки та помисли в наступному році. Нехай Бог почує молитви і прохання усіх, хто звертається до нього цього дня. Бажаю, щоб за святковим столом завжди були смачна хала і яблука з медом, добрі друзі та дитячий сміх. Шана това! З Новим роком! Бережи нас Господь!

привітання з рош а шана листівки

***

Прийшов Рош ха-Шана, пора веселитися і святкувати! Бажаю, щоб в домі були достаток, затишок, радість і мир. Нехай кожен день нового року буде яскравим, позитивним і світлим. Нехай Небеса захищають усю сім'ю від бід, дарує щастя і гармонію, посмішки і тепло!

картинки поздоровлення з рош а шана