Рамадан 2021 Україна / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні із заходом сонця у мусульман почнеться священний місяць Рамадан, протягом якого наказано дотримуватися суворого посту. Рамадан - це дев'ятий місяць ісламського календаря. Поститися також будуть мусульмани України. Щорічно його дата визначається за місячним календарем, а триває він 30 днів. У 2021 році піст триває до 12 травня, а 13 травня мусульмани відзначають важливе свято Ураза-байрам.

Релігійний сенс Рамадану

Хоча пост в Рамадан є дуже суворим, мусульмани зустрічають його з радістю і вдячністю. За мусульманськими віруваннями, в цей місяць пророк Мохаммед відкрив перші вірші Корану. У Рамадан мусульмани проходять духовне очищення і підтверджують силу своєї віри. Всі обмеження посту потрібно приймати з готовністю і благим наміром.

Що заборонено і дозволено в Рамадан

У цей місяць встановлюється повна заборона на вживання їжі і води у світлий час доби - від світанку до заходу сонця. Точний щоденний розклад початку і кінця поста для кожного регіону можна знайти в Інтернеті. Також в денний час доби заборонено курити і мати інтимні стосунки. У нічний час обмеження знімаються.

Відео дня

Під час Рамадану мусульмани їдять двічі на день - до світанку (сухур) і після заходу (іфтар). Протягом дня мусульмани регулярно моляться і читають Коран. Якщо з якихось причин віруючий не може тримати піст - він повинен заповнити пропущені дні по завершенню Рамадану.

Хто може не поститися

Піст дозволено не дотримувати всім неповнолітнім, а також вагітним жінкам і людям з душевними розладами. Також в Рамадан можуть не поститися хворі люди, жінки, що годують груддю, і мандрівники, але їм потрібно заповнити пропущені дні пізніше.

Вам також може бути цікаво: