Дата Рамадану 2021 / фото ua.depositphotos.com

Рамадан - це дев'ятий з дванадцяти місяців ісламського місячного календаря, в який встановлюється суворий піст для всіх мусульман. Це найголовніше свято в ісламі, адже саме з ним пов'язують історію написання Корану. Рамадан вважається одним з п'яти стовпів ісламу. В цей час віруючі не просто відмовляються від їжі і води вдень, але також займаються духовним вихованням і добрими справами.

Дата Рамадану у 2021 році

Щорічно дата початку і кінця Рамадану визначається за місячним календарем. Розпочнеться священний місяць 13 квітня на світанку сонця, а закінчиться на заході сонця 12 травня.

Що дозволено і заборонено в Рамадан для мусульман

Протягом усього місяця для мусульман діє повна заборона на вживання їжі і води від сходу і до заходу сонця. Початок і кінець дня визначаються окремо для кожного регіону. Після заходу сонця мусульмани збираються в сімейному колі на іфтар - вечірній прийом їжі. А перед світанком і ранковою молитвою проводять сухур - ранкову трапезу.

Відео дня

Під час посту також не можна розважатися, піддаватися шкідливим звичкам, мати подружню близькість у світлий час доби. Протягом дня мусульмани старанно моляться, читають Коран і ніят - намір зробити піст. Також дуже важливо здійснювати благі справи, подавати милостиню.

Сенс поста в Рамадан - духовне очищення і демонстрація своєї віри в Аллаха. Дуже важливо прийняти всі обмеження з щирістю і радістю. Піст дозволено не дотримувати неповнолітнім, вагітним жінкам і тим, що недавно народили, людям з важкою хворобою, а також мандрівникам. Якщо мусульманин пропустив пост з поважної причини, то повинен дотримати його пізніше.

Вам також може бути цікаво: