День музеїв 2021 Україна / УНІАН, Євген Кравс

Музеї зберігають пам'ять та історію народу, культурну спадщину наших предків. Міжнародний день музеїв 18 травня вшановує важливість та цінність музеїв. У цей день музеї по всьому світу безкоштовно працюють для відвідувачів, проводять незвичайні виставки та культурні заходи, показують нові експонати.

Історія Дня музеїв

Читайте такожДень ангела Ірини: найліпші привітання та побажання у віршах, прозі й листівкахЩорічно Міжнародний день музеїв заведено відзначати 18 травня. Засноване свято в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. До заснування свята неофіційно дні музеїв відзначали в Європі та Російській імперії для просвітництва населення. З 1992 року свято щорічно має нове гасло і тематику заходів. 

Головні традиції свята

У цей день музеї країни готують незвичайні заходи для гостей, а вхід часто безкоштовний. Така традиція покликана популяризувати відвідування музеїв. День музеїв у Києві запропонує гостям безліч варіантів цікавого дозвілля.

Відео дня

Наприклад, незвичайна виставка з інтерактивними елементами планується в Музеї науки. "Шоколадний дім" підготує тематичні заходи та частування гарячим шоколадом. Безліч екскурсій також проводиться в Національному художньому музеї України.

Кращий спосіб відзначити це свято - відвідати цікаву виставку всією сім'єю. У День музеїв кожна людина зможе знайти квест, майстер-клас або презентацію собі до смаку, а також залучити до дозвілля дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: