Музей історії міста Києва сьогодні представить кілька квестів / фото: УНІАН

Сьогодні, 18 травня, в Києві відбудеться серія заходів, приурочених до Міжнародного дня музеїв.

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

Так, з нагоди свята Національний музей «Київська картинна галерея» протягом дня проводитиме екскурсії. Тут також відбудеться інтерактивна гра та лекція «Країни. Музеї. Колекції».

Відео дня

Мистецький центр «Шоколадний будинок» – філія Національного музею «Київська картинна галерея» підготував для відвідувачів тематичні фотозони, екскурсії, частування гарячим шоколадом.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків запланував святкову тематичну програму, де на відвідувачів чекатимуть такі проекти:

«Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження та реставрація»; Французька весна у співпраці в Французьким інститутом в Україні; Новруз у Музеї Ханенків; Slow Art Day 2021 у музейному дворику.

Читайте такожМаріїнський палац у Києві "заговорив" українською й англійською мовами

Музей історії міста Києва презентує квест на Липках «Місце, де народжувались ідеї» та квести з експозиції «Таємниці музейних експонатів», а також квест на вулиці «Історії академічного кварталу».

Київський літературно-меморіальний будинок-музей Марії Заньковецької – відділ Музею театрального, музичного та кіномистецтва України проведуть захід у межах відкриття виставки «Очима в сучасний театр».

Музей книги і друкарства України організує цикл заходів «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення». Зокрема, заплановані виставки, кураторські екскурсії, майстер класи, презентація книги та театралізована екскурсія «Поділ у творах художньої літератури».

У КМДА нагадали про правила відвідування музею під час адаптивного карантину. «Візит до музею можливий лише з одягненою захисною маскою. Перед входом адміністратор зобов’язаний провести температурний скринінг. Якщо температура відвідувача перевищує 37,2, музей буде змушений відмовити у відвідуванні. Також необхідно користуватися санітайзерами для рук та дотримуватися дистанції у 1,5 м. Крім того, в експозиції музеїв можливе перебування з розрахунку один відвідувач на 4 кв. м», - зазначили у прес-службі.

Вас також можуть зацікавити новини: