Богослужіння на Великдень 2021 - де дивитися / фото ua.depositphotos.com

Великдень – головне свято у православному календарі. Цього року Світле Христове Воскресіння відзначатиметься 2 травня.

Особливості святкування Великодня 2021

Святкування Світлого Христового Воскресіння традиційно розпочинається з богослужіння у храмах, яке проходить у ніч на Великдень.

Читайте такожВеликдень 2021: коли та як правильно відзначати, що не можна робити у святоЦього року християни східного обряду відзначають радісне свято відповідно до карантину, що діє в Україні.

Відео дня

Так, у більшості випадків храми на Великдень будуть відчинені, освячення пасок здійснюватиметься на відкритому повітрі, а за потреби служба також проходитиме надворі. Крім того, великодні богослужіння будуть транслюватися онлайн, аби віруючи могли їх побачити, залишаючись удома.

Де дивитися трансляції богослужінь на Великдень

Православна церква України (ПЦУ)

Великоднє богослужіння розпочнеться опівночі 2 травня в Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві. Онлайн-трансляція здійснюватиметься у Facebook на офіційній сторінці ПЦУ та митрополита Епіфанія, а також на YouTube-каналі Михайлівського Золотоверхого собору.

Крім того, святкову службу на Великдень показуватимуть суспільні телеканали "UA: перший" та "UA: Крим".

Українська греко-католицька церква

Святкове богослужіння здійснюватиметься з Патріаршого собору УГКЦ в Києві й транслюватиметься з 7:30 неділі, 2 травня. Подивитися його онлайн можна буде на YouTube-каналі "Живе ТБ" і на телеканалах "UA: перший" та "UA: Крим".

Українська православна церква

Святкове богослужіння у Києво-Печерській лаврі розпочнеться 1 травня о 23 годині. Онлайн-трансляція здійснюватиметься на YouTube-каналі Лаври.

Трансляція служби на Великдень 2021 / фото УНІАН, Денис Прядко

Трансляція служби на Великдень у регіонах

Львівська область

Великоднє богослужіння з Собору Святого Юра у Львові здійснюватиме УГКЦ. Пасхальна Утреня розпочнеться у суботу, 1 травня, о 21:30. Трансляція доступна у Facebook та на офіційному YouTube-каналі.

Тернопільська область

Трансляцію богослужіння із Почаївської лаври УПЦ можна буде подивитися на офіційному YouTube-каналі

Крім того, онлайн-трансляцію великодньої служби проводитиме Архикатедральний собор непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ в Тернополі. Розпочнеться вона 2 травня о 6 годині на каналі собору в YouTube.

Харківська область

Трансляція великоднього богослужіння з Іоано-Богословського храму ПЦУ в Харкові здійснюватиметься на YouTube-каналі й розпочнеться опівночі 2 травня.

Крім того, на офіційній сторінці у Facebook парафії св. Миколая Чудотворця УГКЦ у Харкові можна буде подивитися онлайн службу. Вона розпочнеться 2 травня о 6:00.

Великодня служба 2021 - де дивитися онлайн / фото ua.depositphotos.com

Вінницька область

Святкова служба з храму Покрови пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці транслюватиметься на офіційній сторінці парафії у Facebook. Розпочнеться вона о 7:30 у неділю, 2 травня.

ПЦУ здійснюватиме трансляцію служби зі Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці. Вона буде доступна онлайн з опівночі 2 травня на сторінці Вінницько-Барської єпархії ПЦУ в Facebook.

Житомирська область

Подивитися богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ можна буде з 23:30 суботи, 1 травня. Трансляція здійснюватиметься на офіційному YouTube-каналі.

Вас також може зацікавити: