Ворожіння на Івана Купала / фото ua.depositphotos.com

Івана Купала - особливе свято, наповнене магією та хімією. Цього дня людина може зазирнути у своє майбутнє, дізнатися про долю та залучити справжнє кохання. Ворожити на Івана Купалу можна у будь-якому віці – головне вірити, що обряд спрацює.

Раніше ми розповідали, що приготувати до Івана Купала.

Відео дня

Ворожіння на дзеркалі

Для проведення цього гадання сядьте перед дзеркалом, запаліть свічку і поставте її так, щоб її було видно в дзеркалі. В кімнаті при цьому повинно бути темно і тихо.

Уважно вдивляйтеся в дзеркало. Кажуть, що через деякий час вона почне темніти, що буде означати появу судженого найближчим часом. Майбутній чоловік повинен підійти до вас ззаду, і в цей момент вам ні в якому разі не можна відводити погляд від дзеркала і обертатися.

Ворожіння на колах на воді

Івана Купала ворожіння на судженого / фото ua.depositphotos.com

Налийте в глибоку і широку миску воду. На заході пошепки проговоріть своє бажання і киньте невеликий камінчик в посудину. Якщо число кіл на воді буде парним, то ваше бажання збудеться, якщо непарним – ні.

Ворожіння на гребінці

Перед сном візьміть з собою у постіль свій гребінець, але волосся ним не розчісуйте. Покладіть гребінець під подушку, на якій ви будете спати, промовляючи: "Суджений мій ряджений, прийди до мене і розчеши моє волосся". Після цього лягайте спати.

Уві сні до вас прийде ваш суджений, який і розчеше вам волосся.

Ворожіння на ромашці

Для гадання необхідно взяти дві ромашки і акуратно поставити їх у воду. Одна ромашка символізує дівчину, інша – чоловіка.

Якщо ромашки на воді знаходяться разом – пара буде щасливою, якщо порізно – пара незабаром попрощається.

Гадання на гральних картах

Ворожіння у ніч на Івана Купала / фото ua.depositphotos.com

У ніч перед повним місяцем візьміть з колоди 4 валета і 4 туза і покладіть їх обличчям вниз. Перед тим як лягати спати, залиште їх під подушкою і проговоріть: "Мій суджений, долею мені присуджений, вранці в двері постукай, ім'я своє підкажи".

Вважається, що якщо вранці постукає жінка – вийдете заміж нескоро; якщо чоловік – запитайте його ім'я, адже так зватимуть вашого чоловіка; якщо ніхто не постукає – вам ще рано знати, хто ваш суджений.

Ворожіння на воску

Візьміть воскову церковну свічку, поламайте її на частини, розтопіть в ложці над вогнем від купальського вогнища і вилийте в чашку з холодною водою.

Отриману фігурку тримайте перед вогнем і дивіться на тінь від неї. Що побачите, то й чекає на вас в майбутньому.

Тлумачення фігур: кільце або корона – швидке весілля, скриня (гаманець) – багатство, серце – міцна любов, прапор – нежданий гість, зірка – удача, квітка – новий залицяльник, людина – хороший друг, хвилеподібна фігура – виконання бажань, смуги – приємна подорож.

Ворожіння на каблучці

Івана Купала ворожіння / фото ua.depositphotos.com

Візьми ту каблучку, яку найчастіше носиш. У склянку з рівним дном налий води та опусти в нього каблучку. Потім дивись через воду в середину  – там повинен здатися образ судженого.

Ворожіння на цибулинах

Візьміть кілька цибулин, напишіть на них чоловічі імена. Опусти цибулини у воду на Івана Купала і чекай. Та цибулина, що проросте першою, покаже ім'я твого судженого.

Ворожіння по вінку

Напередодні Івана Купала дівчата плетуть вінки з лісових і польових квітів. Ввечері, на заході сонця, загадавши бажання, вінок опускають в озеро чи річку.

Якщо вінок поплив далеко – бажання збудеться, якщо ж вінок через нетривалий час пристав до берега недалеко від місця, де його опустили в воду – бажання не збудеться.

Ворожіння на віщий сон

В купальську ніч часто сняться віщі сни. Варто звернути увагу на такі сновидіння, і можна навіть спробувати їх закликати.

Для цього на заході сонця зберіть сім різних квіток і покладіть під подушку на ніч. 

Вам також може бути цікаво: