Вознесіння Господнє 2020 - дата / фото: likorg.ru

Вознесіння Господнє – одне з дванадцяти головних церковних свят християн. Воно належить до числа свят, присвячених до Ісусу Христу. Сама назва свята відображає суть події – це вознесіння Ісуса на небо, завершення його земного служіння.

Коли святкують Вознесіння у 2020 році

Читайте такожДень Святої Трійці 2020: коли відзначають Зелені свята

Вознесіння є перехідним святом, тобто його дата залежить від дати святкування Великодня. Щороку весь православний світ відзначає це свято на 40-й день після Світлого Воскресіння Христового й завжди воно припадає на четвер.

Відео дня

Оскільки Великдень цього року православні відзначали 19 квітня – це означає, що у 2020 році Вознесіння Господнє святкують у четвер, 28 травня.

Таким же чином можна вирахувати дату Вознесіння 2020 у католиків. Пасху вони святкували 12 квітня, додаємо до цього 40 днів й отримуємо дату Вознесіння – 21 травня.

Вознесіння Господнє: що уособлює це свято

Впродовж 40 днів після воскресіння Ісус Христос являвся своїм учням та спілкувався з ними про Царство Боже, зміцнюючи їхню віру та готуючи до зішестя Святого Духа на них – до П’ятидесятниці.

Коли святкується Вознесіння у 2020 році / фото: hramkalikino.cerkov.ru

У день Вознесіння він зібрав апостолів у Віфанії, на горі Елеон. Ісус Христос благословив їх і – як був у плоті – вознісся на небо.

Традиції свята Вознесіння

Читайте такожЩо подарувати на День матері: цікаві та оригінальні ідеї

День свята Вознесіння у православних повинен починатися з відвідування церкви, де священнослужителі, одягнувши білі ряси, здійснюють богослужіння – літургії.

Вважається, що цього дня весна здає свої права й починається спекотне літо. Традиційно у народі Вознесіння Господнє пов’язують з урожаєм, адже воно припадає на кінець весни або початок літа – період зміни сезонів у сільському господарстві.