Як не переїдати на Новий рік / depositphotos.com

Період новорічних свят асоціюється не тільки з подарунками і теплими зустрічами, але і з пишними застіллями.

Як співала група "Дискотека Аварія": "Новий рік до нас мчить, скоро все трапиться". На жаль, трапитися можуть не тільки подарунки, яскраві емоції і новорічні ритуали, але і застілля, після якого підшлункова помахає вам ручкою. УНІАН розповість, як не переїсти на новорічні свята і поділиться порадами, які допоможуть при поганому самопочутті.

Раніше ми складали чек-лист з 7 дій про те, що потрібно встигнути перед Новим роком.

Відео дня

Чим небезпечне переїдання - думка дієтолога

Дієтолог Людмила Гончарова каже:

Я б дуже рекомендувала, щоб коли ви дивитеся на святковий стіл, розуміли, що ви все одно з'їсти не можете. Краще виділити для себе ті страви, які, на вашу думку, є найсмачнішими, і ви хочете спробувати саме їх. Дуже добре було б, якби це було м'ясо або риба, або якісь солодощі, або сири, або з фруктами, або з овочами, або з овочевим салатом. Тобто, щось таке, від чого дійсно ваш погляд не може відірватися.

Вона також зазначила, що не рекомендує на свята вживати багато алкоголю, тому що перші дні такого нового року будуть дуже важкими і зовсім не радісними. Так, експерт закликала ставитися до себе з повагою і пошкодувати себе, розуміючи, що "завтра теж буде день і завтра теж можна буде їсти".

Як уникнути переїдання в свята - головні поради

Поради для новорічного застілля / depositphotos.com

Для того, щоб ваш Новий рік не перетворився на штурм довколишніх аптек, під час застілля дотримуйтесь простих правил:

  • їжте більше зелених овочів - клітковина в складі створить відчуття ситості і не дозволить вам втратити контроль над собою;
  • правильно комбінуйте продукти - не поєднуйте м'ясо з хлібом, а яйця з картоплею і сиром;
  • перед тим, як сідати за стіл, приймайте ферменти;
  • за півгодини до трапези випийте склянку води з лимоном, а під час прийняття їжі намагайтеся її не запивати;
  • не їжте жирні страви, які довго перетравлюються, інакше ваш шлунок буде змушений страждати від 1 до 3 днів;
  • виключіть зі святкового раціону молочні продукти;
  • постарайтеся відмовитися від десерту, особливо, на основі масляного крему.

Не зайвим буде і після свята на ранок вийти на пробіжку або хоча б зробити зарядку, а потім вийти на вулицю. Виснажений вечіркою організм потребуватиме кисню і руху.

Що можна їсти при отруєнні і як собі допомогти

Якщо все-таки ви не змогли впоратися з непереборним бажанням спробувати абсолютно все, що було на святковому столі, УНІАН знає, як полегшити свою долю.

При поганому самопочутті з ранку ви повинні зрозуміти, хочеться вам їсти чи ні. Якщо немає, то можна обійтися великою кількістю рідини і забезпечити собі рясне пиття. Якщо голод все-таки відчувається, на допомогу прийде дієта:

  • банан;
  • рис;
  • яблуко;
  • тости.

Раціон ваш на 3 дні буде складатися тільки з цих продуктів. Їжте так, щоб не відчувати нудоти, але і насичуватися. По закінчення зазначеного терміну можна потроху вживати варені яйця, свіжі фрукти, овочі на пару і біле м'ясо. 

Вас також можуть зацікавити новини: