Церковне свято 25 жовтня / depositphotos.com

Святі мученики Пров, Тарах і Андронік жили в 304 році при імператорах Максиміані і Діоклетіані. Всі троє були знатного походження і постраждали в часи гоніння на християн. Їх довго катували, насильно вливали вино і годували жертовним м'ясом, щоб мученики вклонилися ідолам. Пров, Тарах і Андронік говорили, що це нічого не означає І вірують вони тільки в Христа. За непохитну віру всіх трьох стратили мечем.

Православне свято 25 жовтня - день пам'яті преподобного Косми

Косма осиротів в ранньому дитинстві і був узятий на виховання батьками святого Іоанна Дамаскіна. Ростили його, як рідного сина, в благочесті і вірі. Досягнувши повноліття, Косма відправився в монастир і прославився багатьма подвигами.

Відео дня

Коли почалися гоніння на християн, Косма переконав Дамаскіна встати на захист ікон і писав разом з ним багато творів. Помер близько 787 року в глибокій старості.

Прикмети 25 жовтня

Народні прикмети сьогодні / pixabay.com
  • грім гримить сьогодні - зима буде безсніжною і теплою;
  • птахи низько літають - до ранньої та холодної зими;
  • слабкий вітер і невеликі пориви - до погіршення погоди;
  • у цей день дме південний вітер - буде тепло, північний - буде холод.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква сьогодні забороняє занадто відкрито веселитися. Вважається, що гучний сміх притягує невдачі. Також в цей день потрібно бути обережними в своїх словах і вчинках, щоб нікого не образити. Заборонено лихословити, лаятися, ображатися і пліткувати.

Що можна робити 25 жовтня

Наші предки в цей день до півночі спостерігали за зірками. Вони вірили, що зірки можуть багато розповісти про особисте життя, про справи в господарстві і роботі, а також про врожай на наступний рік. Господині 25 жовтня варили кашу, так як крупа символізувала зірки, обов'язково пригощали нею родичів і сусідів.

Вас также могут заинтересовать новости: