Церковне свято 29 червня / depositphotos.com

Згідно з переказами, святитель Тихон жив в V столітті на Кіпрі, батьки були благочестивими християнами і сина виховували в традиціях православ'я. З дитинства Тихон захоплювався читанням Святого Письма, пізніше побажав вступити в церковний клір - став читцем і тлумачем Божих книг, а потім дияконом. Коли Тихон отримав посаду єпископа, він став ще активніше боротися з ідолопоклонством.

Святитель приймав кожного стражденного, допомагав убогим і хворим, втішав православних в їх вірі. Терпів багато мук від язичників, але стійко виносив їх. На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 29 червня - Тихон Тихий.

Православне свято 29 червня - день пам'яті мучеників Тигрія і Євтропія

Відомо, що мученики Тигрій і Євтропій жили за часів Іоанна Златоуста і постраждали за нього. Кажуть, що в той час, коли Іоанна заслали в місто Куми, в соборному Храмі Константинополя сталася пожежа. Згоріли багато будівель, але переважно ті, що належали ворогам Іоанна. 

Відео дня

Недруги вирішили, що винен у цьому саме він, і почали влаштовувати страти його шанувальників. У їх числі були і Тигрій з Євтропієм. Їх довго катували, допитували і принижували, коли не добилися ніяких зізнань, вбили.

Прикмети 29 червня

Народні прикмети сьогодні / фото Jill Wellington, Pixabay
  • туман ввечері - погода покращиться і буде стабільною;
  • на вікнах осідають краплі роси - скоро піде дощ;
  • польові вінки закрили бутони - випадуть опади;
  • риба кидається в водоймах - до сильних злив.

Сон в ніч з 28 на 29 червня показує, що станеться з вами в майбутньому.

Що сьогодні не можна робити

Церква стверджує, що в цю дату категорично заборонено лінуватися - святий Тихон може покарати людину за неробство. Навіть якщо у вас вихідний, займіться роботою по дому. Сьогодні ні в якому разі не можна сіяти і висаджувати рослини - всі ці культури дадуть поганий урожай. Також небажано виходити заміж, вінчатися, з'їжджатися в спільне житло - тих, хто порушить заборону, чекають швидкі сварки.

Що можна робити 29 червня

Православні віруючі можуть помолитися Тихону про зцілення від хвороб, в основному - про зняття зубного болю. Також гарні молитви про позбавлення від переляку, тривоги і переживань. Народні повір'я свідчать, що 29 червня будь-яка робота буде вдалою, так що найкраще провести цей день у праці.

Вас також можуть зацікавити новини: