Церковне свято 29 серпня / depositphotos.com

Сьогодні православні віруючі відзначають Горіховий Спас 2022. Він завершує цикл літніх Спасів. Існують й інші назви свята: "Холщовий", "Хлібний", "Малий" і тд. Раніше ми говорили про те, що святити на Горіховий Спас 2022.

Яке сьогодні церковне свято - перенесення Нерукотворного Образу Господнього

Були часи, коли в Сирії правив імператор Авгар. Його тіло вразила проказа і жоден лікар не міг її вилікувати. В цей же період в Єрусалимі Господь читав свої проповіді. Авгар дізнався про це і попросив доставити до нього Всемогутнього для зцілення. Послав за ним свого живописця Ананія і сказав не тільки привести Господа, а й написати його портрет.

Відео дня

Ананія відправився в Єрусалим, побачив Господа, але не міг підійти до нього через натовп людей. Тоді Спаситель вмився водою, витер обличчя рушником і, покликавши гінця, віддав йому полотно разом зі своїм листом. Від цих дарів вилікувався правитель. Нерукотворний Образ повісили над воротами і городяни ввели звичай - кланятися йому, проходячи через ворота.

З тих пір Нерукотворний Образ Спасителя охороняв державу від багатьох бід і нападків ворожих військ. Про місцезнаходження його зараз достеменно невідомо.

Церковне свято 29 серпня - день пам'яті мученика Діоміда

Чоловік жив у м.Тарса, лікував людей, сповідував християнство. З цією метою він подорожував по містах. Одного разу, його схопив імператор Діоклетіан і забрав з собою, але по дорозі християнин помер. Воїни відсікли йому голову і осліпли. Діоклетіан наказав прикласти її назад до тіла. Як тільки воїни це зробили, тут же прозріли і увірували в Христа.

Прикмети 29 серпня

Прикмети погоди 29 серпня / фото УНІАН, Янош Немеш
  • багатий урожай горіхів - буде багато хліба в наступному році;
  • водойми не "хвилюються" - осінь буде тиха, а зима без хуртовин;
  • зірки бліді - до сухої погоди.

Що сьогодні не можна робити

У день Горіхового Спаса церква не рекомендує відмовляти кому-небудь в допомозі або сваритися з близькими.

Що можна робити 29 серпня

Сьогодні прийнято освячувати воду, фрукти, горіхи і мед. Молитися святим за здоров'я. Також наші предки ділилися дарами природи з родичами і знайомими.

Вас також можуть зацікавити новини: