Промови Гітлера допомогли Емілії Кларк підготуватися до фіналу Гри престолів / HBO

Актриса Емілія Кларк, яка виконала одну з головних ролей у культовому серіалі «Гра престолів», розповіла, як готувала фінальну промову своєї героїні для останньої серії телешоу.

Читайте такожВигадану мову з «Грі престолів» вчать більше мільйона людей

В інтерв'ю Variety актриса зазначила, що в ході роботи над серіалом вивчила дві вигаданих мови (валірійску та дотракійську) і вже не один раз проголошувала на них промови в серіалі. Проте, ця промова далася їй непросто.

Відео дня

«Я промовила її моїй плиті, я промовила її моєму холодильнику. Я промовила її всьому Белфасту за моїм вікном! Але воно було закрите, тому що я не хотіла, щоб люди думали, що я справді божеволію», – зазначила актриса.

За її словами, в ході роботи вона подивилася безліч відео з виступами диктаторів, які говорили на різних мовах.

«Я бачила безліч відео — тепер це виглядає кумедним — з диктаторами і сильними лідерами, які говорять на різних мовах, щоб перевірити, чи зможу я зрозуміти, про що вони говорять, без знання їхньої мови. І у тебе виходить! Ти дуже легко можеш зрозуміти що, блін, каже Гітлер», — заявила Кларк.

«Тож я подумала: «Якщо я зможу повірити у кожне слово, яке вимовляю, глядачам не доведеться занадто часто дивитися на субтитри», - сказала актриса.

Нагадаємо, Телеканал HBO показав заключну серію «Гри престолів». Серіал був заснований на фентезійному циклі Мартіна "Пісня льоду і полум'я", тривав 8 років і став одним з наймасштабніших проектів в історії ТБ.