Серіал "Чорнобиль"  став найкращим серіалом усіх часів за версією IMDb / фото: armyfm

Український військовий льотчик, полковник Олег Михайленко, який був консультантом під час створення найрейтинговішого серіалу HBO «Чорнобиль», розповів, як його просили «тримати язика за зубами» щодо деталей зйомок серіалу.

Про це він розповів armyfm.

Читайте такожУкраїнський режисер звинуватив авторів серіалу "Чорнобиль" у плагіаті

Відео дня

“Тепер уже можна (розповісти – УНІАН). Доки усі серії не побачили світ, нас просили тримати язика за зубами. Частину серіалу дійсно знімали у нас. Результат - неймовірний. Вони показали правду, яка в даному випадку більш вражаюча, за будь-яку вигадку. Для нашої частини - це, насправді, дуже близька історія. У нас і досі працюють люди, що мають пряме відношення до трагічних подій 86-го. Колишній заступник командира частини на Ан-30 проводив аерофотозйомку над Чорнобилем у 86 році. Ці кадри стали дуже цінними для історії», - розповів  Михайленко.

За його словами, американські кіношники працювали на Київщині понад рік тому. Знімали протягом тижня, із самого ранку до пізнього вечора, а деякі сцени -  навіть вночі.

«За порадами до українського офіцера американці звертались часто. Він і на авіації знається, і про Чорнобильську катастрофу знає не з чуток, та й з англійською проблем не має», - йдеться у повідомленні.

Фото: armyfm

Як повідомляв УНІАН, вже 18 червня о 20:45 на «1+1» відбудеться українська телепрем'єра найкращого серіалу усіх часів за версією IMDb «Чорнобиль».