false

Уже 18 червня о 20:45 на «1+1» відбудеться українська телепрем'єра найкращого серіалу усіх часів за версією IMDb «Чорнобиль».

П’ятисерійний проект від НВО буде в ефірі телеканалу «1+1» протягом трьох днів ― 18, 19 та 20 червня.

Читайте такожЛьвівський хор виконав саундтрек для серіалу «Чорнобиль» від HBO (відео)

Відео дня

Американська прем’єра серіалу спричинила світовий суспільний резонанс та підвищила інтерес до історії вибуху на Чорнобильській атомній електростанції. Вже після виходу першої серії мережу заполонили рецензії кінокритиків, оцінки відомих зірок, лідерів думок та захоплені й емоційні відгуки інших глядачів.

Так, думками про серіал поділився ведучий «Сніданку з 1+1» Єгор Гордєєв у своєму влозі: «Це емоційна енциклопедія подій, де окремі сцени відтворені з такою точністю хроніки, що просто до мурах. А от із радіацією українцям і всім європейцям треба вчитися жити пліч-о-пліч століттями. І про це після виходу проекту «Чорнобиль» з новою силою заговорили науковці й політики всьогосвіту».

Рецензію на проект написав кінокритик Андрій Алфьоров, пояснюючи, чому глядачі всього світу полюбили серіал та визнаючи талант його продюсерів і режисерів: «У п'ятигодинному міні-серіалі американського гіганта HBO і Sky Atlantic знаходиться місце і фільму-розслідуванню, і навіть мелодрамі про овдовілу дружину пожежного Василя Ігнатенка. «Чорнобиль» ― це про страх, який інтимніший всього на світі. Чому глядач так полюбив серіал, забувши «Гру престолів»? Відповідь полягає в естетській площині: «Чорнобиль» ― це художній, естетський витвір. І глядача приваблює любов до якісного продукту. «Чорнобиль» має неймовірну образотворчу силу і темп розповіді. Ми впізнаємо себе, навіть, якщо ніколи не були ліквідаторами, фізиками-ядерниками, генсеками, солдатами, співробітниками станції, пожежними або лікарями. Але ми відчуваємо, що рівно такими ж очима дивилися б на світ, освітлений страшною пожежею 4-го енергоблоку».

Емоційно про серіал написала на своїй сторінці у фейсбук і українська блогерка Маріанна Бойко: «Знала, що мені буде складно. Я вразлива. Зранку, поки світлий день, передивилася всі 5 серій одразу. На 4-ій серії я ридала, сидячі на кухні перед ноутом».

Варто зазначити, що саундтрек до вже культового серіалу «Чорнобиль» на прохання продюсерів проекту створив муніципальний чоловічий хор «Гомон» у Львові.

Нагадаємо, проект «Чорнобиль» описує трагічні події масштабної катастрофи на Чорнобильській АЕС, розповідає історії людей, які ліквідовували наслідки вибуху, та показує, що трапилось із тими, хто зазнав найбільшого радіоактивного опромінення. Знімання проекту проходили на території Києва, Прип’яті та Литви.

Не пропустіть прем’єру серіалу «Чорнобиль» про українську трагедію, що сколихнула світ ― 18 червня о 20:45 на телеканалі «1+1».