Фільм є експериментальним: він повністю знятий мовою жестів \ Ukraine State Film Agency/Garmat

Український фільм “Плем’я” режисера Мирослава Слабошпицького включений до ТОП-50 кращих стрічок десятиліття за версією американського журналу Rolling Stone.

Читайте такожУкраїнський фільм "Плем’я" здобув перемогу на Міланському кінофестивалі

Стрічка зайняла 48 позицію, випередивши фільм Квентіна Тарантіно “Одного разу в Голлівуді” (49) і “Чорну пантеру” Райана Куглера (50), йдеться на сайті видання.

Відео дня

“Плем’я” (The Tribe) – дебютна картина Мирослава Слабошпицького в повнометражному кіно, знята в копродукції з Нідерландами. Це соціальна драма, в якій розповідається про адаптацію підлітка з проблемами слуху до складних умов ієрархічного становлення в інтернатському кримінальному угрупованні.

Події фільму відбуваються в інтернаті для людей із вадами слуху, куди потрапляє головний герой Сергій. Там діє кримінальна організація “Плем’я”, до якої приєднується головний герой. Він бере участь у кількох пограбуваннях, але кохання до дівчини Ані змушує його порушити неписані закони племені.

Фільм є експериментальним: він повністю знятий мовою жестів – без субтитрів і закадрового тексту. Світова прем’єра стрічки відбулася у травні 2014 року на Канському кінофестивалі.

Автори кінорейтингу охарактеризували фільм як “задушливо-напружений дебют” і як картину “з найбільш інноваційним використанням сенсорної депривації”.

Стрічка “Плем’я” отримала три нагороди Канського кінофестивалю в 2014 році, а також була показана в програмі більш ніж 100 світових кінофестивалів.