Про Леоніда Каденюка знімуть фільм / фото УНІАН

Державне агентство України з питань кіно уклало угоду про надання фінансової підтримки на виробництво документального фільму «Місія-Космос», присвяченого першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку.

Читайте такожУ Києві презентували нову книгу з серії “Видатні українці”, присвячену Любомиру Гузару

Як повідомляється на сайті агентства, держава виділить на стрічку 3 млн 363 тис. 676 грн. (80 % загальної вартості виробництва фільму). Кінопроєкт «Місія-Космос» став одним із переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером фільму є Сергій Шахворостов, автором сценарію та продюсером – Валерія Іваненко.

Відео дня

«Документальний фільм «Місія-Космос» – це розповідь не тільки про втілення мрії Леоніда Каденюка, яка зародилася у нього ще в його ранньому дитинстві, це розповідь і про навчання й роботу, які привели його від порога скромної хати в невеликому українському селі до сходинок космічного корабля», – йдеться в повідомленні.

Реліз фільму в Україні планується у 2021 році.

Герой України Каденюк народився 28 січня 1951 року в Клішківці Хотинського району Чернівецької області. В період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87. Тоді вперше у космосі побували Державний герб, Прапор та пролунав Гімн України.

31 січня 2018 року Каденюк раптово пішов з життя, космонавта поховали на Байковому кладовищі.