З 23 липня в українські кінотеатри повертається «Король Лев» / Ілюстрація REUTERS

На що піти в кіно з 23 липня: багато добра і романтики, а також камбеки «Короля Лева» та «Аквамена»

08:31, 23.07.2020
7 хв. Лайт

Пандемія коронавіруса продовжує псувати дозвілля кіноманам, вносячи свої корективи в прокатні плани кінотеатрів по всьому світу. І хоча українські кінозали відновили роботу ще 2 липня, по-справжньому великі прем'єри до них так і не дісталися через постійне перенесення «за океаном». Натомість прокатники активно пропонують українським глядачам вже перевірені часом блокбастери і рекордсменів бокс-офісів, а також фільми 2019-2020 років, які не встигли дістатися до українських «великих екранів» через карантин. УНІАН розбирався, на що можна піти в кіно з 23 липня.

Цей матеріал доступний російською мовою

Якщо минулі кілька тижнів піднесли українському кіноглядачеві кілька хоч і не дуже гучних, але все ж прем'єр, у планах на новий прокатний тиждень, що стартує з 23 липня, ситуація більш скромна: всього два нові фільми 2020 року. Втім, це не означає, що піти немає на що.

Зроблено в Італії / Made in Italy (Великобританія, Італія, 2020)

На два тижні раніше, ніж заплановано в США, в українських кінотеатрах стартує показ легкої душевної комедії "Зроблено в Італії", в центрі якої відносини "батько і син". За сюжетом, гламурний лондонський художник з сином Джеком повертається в італійську Тоскану, щоб якомога швидше продати успадкований від покійної дружини будинок. Все ускладнюється тим, що відносини між батьком і сином – не найкращі, а будинок перебуває в жахливому стані.

Фільм став режисерським дебютом англійського актора Джеймса Д'Арсі ("Хмарний атлас", "МИ. Віримо в любов", "Хічкок", "Агент Картер", "Месники: Фінал"), знятим за його ж сценарієм. Головну роль у фільмі виконав Ліам Нісон, якого глядачі можуть пам'ятати за ролями у кримінальних бойовиках, де він когось рятує. Тим не менш, у його активі також є головна роль в оскароносному "Списку Шиндлера", а також участь у "Зоряних війнах" і нолановському "Бетмені".

Агент Лев / Le lion (Франція, 2020)

Французька шпигунська комедія "Агент Лев" вже не вперше потрапляє в список прем'єр, які мають відбутися в українських кінотеатрах у липні цього року. І ось після кількох переносів і разових показів, 23 липня фільм офіційно виходить у широкий прокат. За сюжетом, у психіатра доктора Тарді з'являється новий пацієнт, який зве себе Леоном Міланом на прізвисько "Лев" і вважає себе спецагентом. Звісно ж, йому ніхто не вірить, і сам Тарді йому теж так і не повірив би, якщо б Лев не передбачив викрадення нареченої доктора. Тепер у психиатора немає жодних інших варіантів, як повірити божевільному і дати йому шанс врятувати його кохану дівчину.

У французький кінопрокат картина вийшла ще в січні 2020 року і провалився, незважаючи на участь у ньому відомого французького коміка Дані Буна. Та й від глядачів комедія отримала посередні оцінки. Тим не менше, якщо ви цінитель такого специфічного жанру, як французька комедія, можливо, фільм вам підійде для веселого і ненапряжного вечора.

Мій друг містер Персіваль / Storm Boy (Австралія, 2020)

Пригодницька драма "Мій друг містер Персіваль" про дружбу хлопчика з пеліканом вийшла ще в 2019 році та отримала переважно позитивні відгуки, а критики охарактеризували її як відмінний фільм для сімейного перегляду. Примітно, що в міжнародному прокаті фільм вже зібрав суму у вісім разів більшу, ніж було витрачено на його виробництво.

Сюжет фільму заснований на світовому бестселері Коліна Тіля "Штормик і містер Персіваль" 1964 року і є рімейком фільму "Хлопчик і океан" 1976 року. Поряд з маловідомими нашому глядачеві австралійськими акторами, у фільмі зіграв легендарний австралієць Джеффрі Раш ("Закоханий Шекспір", "Єлизавета", "Перо маркіза де Сада", "Фріда", "Пірати Карибського моря", "Король говорить!").

Зустрінемося онлайн / Gut gegen Nordwind (Німеччина, 2019)

Німецька драма "Зустрінемося онлайн" за романом-бестселером Даніеля Глаттауера, написаним в формі е-мейл листів, повідає романтичну історію Емми і Лео. Їх звів відправлений не на ту адресу лист, що поклав початок незвичайному листуванню, можливому тільки між двома абсолютно незнайомими людьми. І незабаром між парою постало питання: чи зможуть їхні почуття, отримані та відправлені в електронних листах, пережити зустріч у реальному світі?

У німецькому прокаті фільм отримав довоіл добрі відгуки, особливо критики відзначали акторську гру Нори Чірнер ("Красунчик", "Місце злочину") і Олександра Фелінга ("У лабіринті мовчання", "Гете!", "Безславні виродки", "Батьківщина"), які, до речі, з 2007 по 2011 рік перебували в романтичних стосунках в реальному житті. Режисером стала Ванесса Йопп ("Енгель та Джо", "Місце злочину").

Король Лев / The Lion King (США, 2019)

23 липня на українського глядача чекає камбек гучного хіта минулого літа анімаційного фільму "Король Лев" від Disney, повністю знятого за допомогою фотореалістичної техніки CGI. Картина є рімейком однойменного мальованого мультфільму 1994 року і вийшла на екрани, коли мультфільму виповнилося 25 років. Фільм заробив у світовому прокаті понад 1,6 мільярда доларів, ставши другим найбільш касовим фільмом в 2019 році (поступившись лише "Месники: завершення", дистриб'ютором якого також виступила Disney), найуспішнішим анімаційним проектом (перевершивши "Холодне серце") і сьомою картиною в списку найкасовіших в історії. При цьому він отримав змішані відгуки: експерти високо оцінили візуальні ефекти, музичний супровід і гру акторів озвучування, але розкритикували картину за відсутність оригінальності та "внутрішньої душі", а також за "плоскі" емоції персонажів.

Режисером фільму став Джон Фавро ("Залізна людина 1-2", "Книга джунглів", "Дитинство Шелдона"). Ролі персонажів озвучили такі зірки, як Дональд Гловер, Сет Роген, Чиветел Еджіофор, Бейонсе Ноулз-Картер і багато інших.

Аквамен / Aquaman (США, 2018)

Ще один гучний камбек цього прокатного тижня – американський супергеройський фільм про пригоди короля підводного світу Артура Каррі, відомого як Аквамен. Картина стала шостим фільмом в розширеному всесвіті DC після "Ліги справедливості" і є його спін-оффом. Загальносвітові збори картини склали 1,14 мільярда доларів, і, таким чином, фільм став найкасовішим серед проектів з DC Comics. "Аквамен" отримав доволі непогані відгуки, головним чином за візуальну складову, яка зробила його більше схожим на фільми Marvel, ніж DC.

Примітно, що режисером фільму став Джеймс Ван, відомий головним чином за фільмами жахів ("Пила", "Астрал", "Закляття", "Прокляття Анабель"), а також за сьомою частиною "Форсажу". Головні ролі у фільмі виконали такі зірки, як Джейсон Момоа ("Гра престолів", "Межа", "Бетмен проти Супермена", "Ліга справедливості"), Ембер Херд ("Ромовий щоденник", "Мачете вбиває", "Дівчина з Данії", "Лондонські поля"), Патрік Вілсон ("Хранителі", "Льодяник", "Прометей", "Закляття"), Віллем Дефо ("Антихрист", "Остання спокуса Христа", "Англійський пацієнт", "Святі з Бундока", "Тінь вампіра", "Готель Гранд Будапешт"), Дольф Лундгрен ("Роккі 4", "Універсальний солдат", "Нестримні", "Дерево Джошуа") і Ніколь Кідман ("Мулен Руж", "Велика маленька брехня", "З широко закритими очима", "Догвілль", "Принцеса Монако", "Вбивство священного оленя".

Й інші фільми в українському прокаті з 23 липня 2020 року

Також в українських кінотеатрах продовжать показувати фільми, що вийшли в прокат в минулі тижні: позитивно оцінену критиками французько-китайську кримінальну драму "Озеро диких гусей" (2019), бойовик з елементами фільму-катастрофи "Ураган" (2020) з Мелом Гібсоном, британську науково-фантастичну картину "Творець" (2020), добрий анімаційний фільм "Герой СамСам" (2019), супергеройський бойовик з Віном Дизелем "Бладшот" (2020), анімацію від Pixar "Вперед" (2020), французьке романтичне фентезі "Русалка в Парижі" (2020) та інші.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся