Фото інстаграм фан-сторінки Джини Карано 

Америиканська акторка та модель Джина Карано подала до суду на компанію Disney та студію "Lucasfilm" за скандальне звільнення із серіалу "Мандалорець". Про це пише видання Variety.

У позові акторка звинувачує "Lucasfilm" у неправомірному звільненні та дискримінації, а також вимагає відновити її як виконавицю ролі Кари Дюн та хоче компенсацію у розмірі 75 000 доларів (це приблизно 3 мільйони гривень). 

Цікаво, що фінансову та юридичну підтримку їй погодився надати мільярдер Ілон Маск. Відомо, що чоловік сам має конфлікти з головою Disney Бобом Айгером.

Відео дня

"На знак прихильності X Corp. свободі слова, ми з гордістю надаємо фінансову підтримку позову Джини Карано, даючи їй можливість домагатися відновлення своїх прав на свободу слова та здатності працювати без залякування, утисків  або дискримінації", - написали у заяві представники Маска. 

Що відомо про конфлікт 

У лютому 2021 року в соцмережах Джина Карано висловила думку, що сьогодні бути в США республіканцем - все одно, що бути євреєм у Німеччині під час Голокосту. Пізніше пост був видалений, але ця позиція не сподобалася керівництву серіалу "Мандалорець".

Згодом представники "Lucasfilm" надали у ЗМІ заяву про те, що студія не планує більше співпрацювати з Джиною після її публікації в соцмержі. Акторку терміново звільнили.

Подейкували, що компанія Disney давно шукали привід для звільнення Карано. Згодом сама жінка розповіла про тиск із боку кінокомпанії, які нібито просили її публічно вибачитися за свої висловлювання в пості. 

Нагадаємо, раніше акторка Скарлетт Йоханссон подала заяву до суду на Disney через фільм "Чорна вдова". 

Вас також можуть зацікавити новини: