Тім Берглінг / REUTERS

У Стокгольмі відкриється музей Avicii Experience, присвячений популярному діджею, продюсеру, автору пісень Тіму Берглінгу, відомому під псевдонімом Avicii, який скоїв самогубство у 2018 році.

Музей Avicii Experience буде міститиме захопливу інтерактивну виставку, яка стане продовженням музичного шляху Avicii, пише НВ із посиланням на Variety.

За допомогою пам'ятних речей, раніше неопублікованих фотографій, відео і музики, включаючи невидані треки - музей запропонує відвідувачам поглянути зсередини на його творчий процес.

Відео дня

Читайте такожMTV VMA: знятий у Києві кліп Avicii назвали кращим танцювальним відео 2018 року

"Тім був музичним генієм. Він був безмежно і неймовірно захоплений своєю творчістю. У нього була здатність об'єднувати людей своєю музикою. Впевнені, що зі спогадами його шанувальників його спадщина буде тривати вічно", - заявили представники проекту музею Алое Блакк і Майк Ейнзігер.

Музей Avicii стане частиною центру цифрової культури SPACE, який повинен відкритися в центрі Стокгольма в 2021 році.

"У SPACE ми будемо проводити заходи, орієнтовані на молодь, націлені на відкритий та інклюзивний діалог про психічне здоров'я", - розповів батько діджея і один із засновників Фонду Тіма Берглінга Клас Берглінг.

Як повідомляв УНІАН, популярний діджей Avicii, справжнє ім'я якого Тім Берглинг, помер у 2018 році в 28-річному віці, скоївши самогубство.