Кадр з фільму "Алькаррас" / фото Vertigo Média

Вийшов український трейлер драми "Алькаррас" (Alcarràs), яка отримала головну нагороду Берлінського кінофестиваля у 2022 році – "Золотого ведмедя".

Як повідомляє прес-служба Артхаус Трафік, з 9 лютого 2023 року стрічку можна буде подивитися в обраних українських кінотеатрах.

Стрічка розповідає історію сім’ї фермерів, яка ось уже кілька поколінь вирощує персики в невеликому каталонському селищі Алькаррас. Однак цьогорічний урожай може стати останнім – новий землевласник хоче знищити сад і розмістити на його місці сонячну електростанцію. Родині загрожує виселення і втрата набагато більшого, ніж їхній будинок.

"Алькаррас" – другий повнометражний фільм іспанської режисерки Карли Сімон ("Літо, 1993"). Сценарій, який вона написала в співавторстві з Арнау Віларо, високо оцінило видання Rolling Stone, назвавши його "розумним і делікатно виліпленим".

У картині майже не залучені професійні актори: каст склали справжні мешканці регіону довкола Алькарраса. Винятком стала Берта Піпо, сестра режисерки, яка виконала роль сестри з Барселони.

В Іспанії "Алькаррас" став одним із головних фільмів року. Його висунули на здобуття премії "Оскар" у категорії "Найкращий міжнародний фільм", а метр іспанського кінематографа Педро Альмодовар назвав "Алькаррас" шедевром. Зараз стрічка – фаворитка та одна з лідерок за кількістю номінацій на головні іспанські кінонагороди: Національну кінопремію Goya, Премію Асоціації кіноавторів, а також каталонську кінопремію Gaudi.

На сайті Metacritic картина набрала 85 балів та здобула позначку Must See, а на платформі Rotten Tomatoes "Алькаррас" має рейтинг 90% та відзнаку "Сертифікована свіжість", яка присуджується картинам із найкращими рецензіями. Рейтинг фільму на IMDb наразі становить 7,1 бал з 10.

Вас також можуть зацікавити новини: