Фільм "Прислуга" став найпопулярнішим на платформі Netflix / Фото Imdb.com

На тлі протестів в США, фільм "Прислуга" очолив рейтинг найпопулярніших фільмів на платформі Netflix.

Екранізація однойменного роману Кетрін Стокетт "Прислуга" стала лідером за пошуковим запитам на Netflix серед американських глядачів, повідомляє Entertainment Weekly.

Через майже десять років фільм несподівано відродився знову, проте це викликало критику не лише з боку афро-американських письменників і активістів. Актриса Віола Девіс, яка зіграла роль прислуги на ім'я Ейбілін, негативно висловилася на адресу фільму ще у 2018 році. Віола Девіс шкодує, що має причетність до оскароносної кінострічки та вважає, що фільм не розкрив правдиву історію.

Відео дня

Читайте такожТемношкірий Нєо: з'єднання явилися перші подробиці нової "Матриці"

"Це не ті голоси покоївок, які були почуті. Я знаю Эйбілі. Я знаю Мінні. Вони мої бабуся і мама. І я знаю, що якщо ви знімаєте фільм з передумовою, я хочу знати, яке це-працювати для білих людей і виховувати дітей в 1963 році. Я хочу почути, що вони насправді відчували. Я ніколи не чула цього впродовж всього фільму", – сказала Віола Девіс в інтерв'ю The New York Times.

Сценарист Ешлі Перес у своїй публікації в Twitter також закликала людей не дивитися фільм "Прислуга". Замість нього Ешлі порекомендувала фільми "Тринадцята", "Сельма", "Коли вони нас побачать".

Телевізійний критик Ребекка-Теодор Вашон також наполягла, щоб глядачі не шукали фільм "Прислуга".

"Мені дуже шкода, але останнє, що люди повинні дивитися – це псевдо-фільми про "расове примирення", такі, як "Прислуга" – якщо вам потрібен список фільмів про темношкірих, темношкірі критики тут раді запропонувати кілька дійсно хороших фільмів", – написала вона.

Як повідомляв раніше УНІАН, американська кіноакадемія 13 січня оголосила номінантів на «Оскар». Практично відразу після цього премію звинуватили в сексизмі і расизмі.