Гаю Річі - 53: згадуємо найкращі фільми короля кримінальної комедії

Гай Річі став відомий в 1998 році завдяки першому повнометражному фільму "Карти, гроші та два стволи, що димлять".

Британський режисер Гай Річі, який вже давно отримав статус культового завдяки своїм неперевершеним кримінальним комедіям, 10 вересня 2021 року святкує 53-й день народження.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найяскравіші фільми режисера.

Свій дебютний фільм Річі зняв в 1995 році – короткометражку The Hard case, проте справжня слава прийшла до нього в 1998 році завдяки першому повнометражному фільму "Карти, гроші та два стволи, що димлять".

Карти, гроші та два стволи, що димлять / Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

З тих пір він зняв понад десяток повнометражних фільмів, серед яких більшість в його улюбленому жанрі кримінальної комедії - "Великий куш", "Рок-н-рольщик", "Джентельмени". Характерною рисою для них є іскрометні діалоги і харизматичні персонажі дрібних злочинців.

Великий куш / Snatch ( 2000)

Джентльмени / The Gentlemen ( 2020)

Втім, були в його послужному списку і відступи від звичного жанру, наприклад, "Агенти А.Н.К.Л.", "Шерлок Холмс", "Меч короля Артура" і "Алладін".

Агенти А.Н.К.Л. / the Man from U. N. C. L. E. (2015)

Меч короля Артура / King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Останній на даний момент фільм Гая Річі-екшн – трилер "Гнів людський" з Джейсоном Стейтемом вийшов у прокат у квітні 2021 року. Таким чином, через 15 років режисер знову возз'єднався в творчому тандемі з британською зіркою бойовиків, який зіграв головні ролі в відразу декількох перших фільмах Річі – "Карти, гроші та два стволи, що димлять" і "Великий куш". Саме ці роботи зробили їх обох відомими.

Гнев людський / Wrath of Man (2021)

Також на даний момент завершується робота над новим бойовиком Гая Річі з Джейсоном Стейтемом в головній ролі – "П'ять очей", який має вийти в прокат в січні 2022 року. Цього разу мова піде про агента МІ-6, якого наймає міжнародна служба розвідки "П'ять очей", щоб вистежити і зупинити тих, хто стоїть за продажем смертельної зброї нового покоління.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали