Кадр з фільму "Льодовий дрифт"

З 1 липня 2021 року в українських кінотеатрах стартує досить нехарактерний для спекотної пори року фільм - адреналіновий екшн "Льодовий дрифт" (The Ice Road). Але, можливо, трохи охолодитися влітку і не завадить.

Разом з "Вольга Україна" розповідаємо все, що на цей момент відомо про новий фільм, який об'єднав двох культових голлівудських акторів - Ліама Нісона та Лоуренса Фішберна.

Про що кіно

Дія екшену "Льодовий дрифт" розвивається в незвичайній для екшн-трилера локації. Історія починається з вибуху на віддаленій від цивілізації алмазній шахті на півночі Канади. Кілька десятків шахтарів опиняються в підземній пастці. Запас кисню обмежений, і коли він закінчиться, нещасних чекає неминуча смерть. Врятувати шахтарів може тільки важке обладнання, яке необхідно доставити до шахти на кількох вантажівках по крижаній дорозі. При цьому сезон функціонування льодової дороги вже закінчується, тож рух по тонкому льоду дуже небезпечний.

Офіційний синопсис повідомляє: "Вага вантажівки - 33 тонни. Проїхати по замерзлій поверхні океану можливо тільки на певній швидкості, бо зупинка або прискорення означають вірну смерть. Але саме таке завдання стоїть перед колоною вантажівок на чолі з досвідченим водієм Майком (Ліам Нісон). Тільки вони можуть врятувати людей з алмазної шахти. Однак ні лід під колесами, ні масивна сніжна буря не зрівняються з загрозою, яка чекає їх попереду".

З трейлера стає очевидно, що не тільки природа приготувала випробування групі, яка відправилася на порятунок шахтарів, а й корумпована корпоративна політика, але в чому саме секрет - творці завбачливо не розкривають всіх карт.

Хто грає

Ключова роль в "Льодовому дрифті" дісталася одному з головних рятувальників в сучасному кіно - номінанту на премію "Оскар" Ліаму Нісону. Цього разу команді потрібна його компетенція, але не в через екстраординарні навички колишнього спецагента, а як досвідченого водія, який розуміє як проїхати по крижаній дорозі і врятувати тим самим безліч життів. До того ж, у героя Нісона є й інша, більш м'яка сторона, пов'язана з його братом. Ось що сам актор розповів про свого нового героя в "Льодовому дрифті":

Читайте такожЛіам Нісон знову готовий рятувати: нові цікаві факти про фільм "Захисник" (відео)

 "Я виконав роль Майка Маккен, а роль брата Гурта - Маркус Томас. Наші герої - водії за наймом. Майк працьовитий і звик говорити те, що думає. Він пишається своєю роботою, пишається тим, що управляє багатотонною махіною. І він доглядає за братом, який служив в Іраку і страждає від афазії, отриманої в результаті поранення. Гурт на вигляд нормальний, йому здається, що він може говорити цілими реченнями, але в кінцевому підсумку виходить щось невиразне. Тому мені доводилося перекладати його репліки. Мені подобаються історії, в яких проявляється справжня сутність людини, коли чоловіки і жінки виявляються в смертельно небезпечних ситуаціях".

Кадр з фільму "Льодовий дрифт"

У фільмі братів МакКена залучає до небезпечної місії герой Лоуренса Фішберна - власник транспортної компанії Джим Голденрод. Спочатку продюсери "Льодового  дрифту" зустрілися з актором і його командою для залучення Фішберна в інший фільм, але все пішло не за планом - актор знав, що готується до зйомок "Дрифт" і мав твердий намір отримати роль: "Цей сценарій здався мені цікавим, захоплюючим", - пояснює Лоренс Фішберн. - "Я дивився кілька епізодів документального серіалу "Льодовий шлях далекобійників" і мимоволі ловив себе на думці: "Ого, це небезпечно. І трохи пантеличить". До того ж, мене дуже зацікавила можливість попрацювати з Ліамом Нісоном. Ми давно знайомі, але у нас ніколи раніше не було шансу зустрітися на знімальному майданчику".

Кадр з фільму "Льодовий дрифт"

Разом з Ліамом Нісоном та Лоуренсом Фішберном в "Льодовому дрифті" зіграв Голт МакКеллані - зірка нового трилера Гая Річі "Гнів людський" і шоу "Мисливець за розумом". Також у фільмі з'явиться популярний американський театральний актор Бенджамін Вокер, відомий кіноглядачам за фільмами "Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів", "Вибір" та "У серці моря". А роль наймолодшою ​​учасниці рятувальної команди дісталася Ембер Мідфандер, що отримала свою частку популярності завдяки шоу "Легіон" та "Фарго".

Про автора сценарію та режисера

"Льодовий дрифт" - це третій повнометражний фільм знаменитого сценариста Джонатана Хенслі, який вирішив самостійно зайнятися постановкою нового блокбастера, незважаючи на інтерес інших режисерів. Вперше Хенслі заявив про себе на початку 90-х, написавши сценарії до п'яти серій шоу Джорджа Лукаса "Пригоди молодого Індіани Джонса", після чого йому замовили сценарій до нової частини "Смертельної зброї". Але замість того, що стати сценаристом франшизи з Мелом Гібсоном, Хенслі став частиною франшизи з Брюсом Віллісом.

Так, "Міцний горішок 3" - став першим великим блокбастером, до якого доклав руку Джонатан Хенслі. Потім був оригінальний "Джуманджі" з Робіном Вільямсом, а також робота над екшенами Майкла Бея. Саме Джонатан Хенслі працював над сценаріями "Скелі" та "Армагеддона", а згодом на запрошення Бея працював над текстами франшизи "Трансформери", намагаючись привести до єдиного знаменника численні версії сценаріїв та ідеї самого ексцентричного режисера.

Кадр з фільму "Льодовий дрифт"

Ідею "Льодового дрифту" Хенслі виношував досить довго, так що не дивно бажання прославленого сценариста довести проект до кінця: "Я часто думав про справжніх роботяг, які виконують складну роботу в нестерпних умовах, на межі людських можливостей. І те, як часто така праця залишається не в фокусі суспільної уваги. Тому я повинен був зняти фільм саме про таких людей ".

Прем'єра екшн-трилера "Льодовий дрифт" з Ліамом Нісоном та Лоуренсом Фішберном запланована на 1 липня тільки в кінотеатрах.

Інші новини кіно