Кадр з фільму "Кохання як бестселер" / фото vlg.film

Вже з 6 січня в українських кінотеатрах з'явиться романтична комедія "Кохання як бестселер" (Book of Love) з ідеальним британським джентльменом Семом Клафліном у головній ролі.

Разом з vlg.film ми зібрали всі відомі подробиці про новий фільм про невдалого письменника-англійця, який знайде сенс життя, творчості та любові в спекотній Мексиці вже цієї зими.

Про що фільм

У молодого британського письменника Генрі Коппера (Сем Клафлін) справи йдуть з рук геть погано: його перший роман "Розумне серце" зазнав повного краху і все, що йому залишається – це спостерігати, як вартість його дорогоцінної книги в лондонських магазинах прямує до нуля. Продажів немає і ніякі "авторські читання" не допомагають. А все тому, що "Серце" в теорії мав любовним романом, але манірний Генрі описав все, що завгодно, крім справжньої романтики і пристрасті. У розпачі Генрі йде на зустріч зі своєю видавницею Джен, яка повідомляє йому дві приголомшливі новини: перше – "Розумне серце" стало бестселером №1 в Мексиці, й друге – завтра він відправляється туди для невеликого туру.

Кадр з фільму "Кохання як бестселер" / фото vlg.film

Не встиг Генрі прийти до тями, як йому тут же організували сторінки в соцмережах і посадили в літак. Скромний англієць ніяк не може зрозуміти, чому його закидають імовірно непристойними пропозиціями іспанською мовою і чому мексиканські дівчата реагують на нього ніби він Бред Пітт. А розгадка проста – місцева перекладачка Марія Родрігес дещо "скорегувала" в його творінні, а тепер вона ж супроводжує його в турі.

Хто в ролях

Не дивно, що головного героя комедії зіграв Сем Клафлін, в чиєму послужному списку вже зібралася чимала кількість романтичних стрічок різної специфіки – від ромкому "З любов'ю, Розі" і мелодрами "До зустрічі з тобою" до фільму-виживання "В полоні стихії".

Клафлін, який прославився завдяки ролям принців в четвертій частині "Піратів Карибського моря" і "Білосніжці та мисливцеві", а також франшизі "Голодні ігри", останнім часом віддавав перевагу куди більш похмурим ролям, на зразок ватажка британських нацистів Освальда Мослі в "Гострих кортузах" або ефектного камео в трилері "Минулої ночі в Сохо". Але актор, очевидно, з великим задоволенням повернувся в романтичний жанр.

Кадр з фільму "Кохання як бестселер" / фото vlg.film

"Це дуже тепла і мила історія про чоловіка і жінку, які шукають щастя: і особистого, і професійного. Різниця в тому, що Генрі навіть не розуміє, в чому його проблема, поки не знайомиться з Марією. Я ніколи не ставився до цього жанру зі снобізмом. Серед класичних фільмів, навіть чорно-білої епохи, одні з найкращих картин – це романтичні комедії і мелодрами. На цьому фундаменті стоїть сучасне кіно. У теплих і романтичних фільмах немає нічого поганого, це приносить радість глядачам, змушує їх відчути комфорт і посміхнутися. На мій погляд, це величезна радість для акторів викликати позитивні емоції у глядачів. Давати чистий приплив ендорфінів, дарувати посмішку, сміх – частина нашої професії", – поділився Клафлін з британською пресою перед прем'єрою трейлера нової комедії.

Кадр з фільму "Кохання як бестселер" / фото vlg.film

Роль перекладачки Марії Родрігез дісталася іспанській актрисі Вероніці Ечегі. Вона вже отримала творче визнання в рідній країні (а разом з цим і три номінації на премію "Гойя"), а в англомовному кіно засвітилася в шоу "Фортітьюд" і "Траст". Лондонську видавницю "великого" роману "Розумне серце" зіграла комедійна актриса Люсі Панч, відома за фільмами Вуді Аллена і Едгара Райта.

Про створення фільму

"Кохання як бестселер" з'явилася завдяки оригінальній ідеї відомого британського сатирика Девіда Куантіка – багаторічного соратника і співавтора Армандо Іаннуччі ("Смерть Сталіна", "Історія Девіда Копперфілда", "Віце"). Цього разу Куантік відкинув фірмову уїдливість політичної сатири і написав у співавторстві романтичний і в чомусь – дуже особистий сюжет.

Його співавтором стала Аналейне Каль-і-Майор, яка виступила також режисером нової комедії. Аналейне починала свою кар'єру з пошуку локація для екшн-трилера "Гнів" Тоні Скотта, поступово перейшовши на посаду другого режисера. Першим режисерським досвідом Каль-і-Майор стала незалежна драмеді "Хлопчик, який пах рибою" в 2013 році, що закріпила Зої Кравець в статусі інді-ікони ще до того, як вона стала великою зіркою.

Кадр з фільму "Кохання як бестселер" / фото vlg.film

Фільм знімали ранньою весною 2021 року, закінчивши основні зйомки до кінця квітня. І найдовше знімали сцену з танцем на мексиканському карнавалі, про що зі сміхом зараз у своїх інтерв'ю говорить сам Сем Клафлін: "У сценарії було всього пару фраз про танці на свята. А в підсумку – це серйозна хореографія, знаєте. Довелося всерйоз попітніти".

Наскільки святковою, романтичною і веселою вийшла в результаті комедія "Кохання як бестселер", дізнаємося зовсім скоро – з 6 січня 2022 року фільм з'явиться в кінотеатрах.

Вас також можуть зацікавити новини: