Марго Роббі / Фото REUTERS

2 липня 2021 року австралійській актрисі Марго Роббі, найбільш відомій за роллю Харлі Квін у фільмах DC, виповнюється 31 рік.

З цієї нагоди згадуємо найкращі ролі голлівудської красуні, в активі якої безліч яскравих ролей і дві номінації на "Оскар".

Марго Роббі почала акторську кар'єру в 17 років в рідній Австралії, знявшись в епізодичній ролі в серіалі "Відділ вбивств". Вже через рік, в 2008 році, вона потрапила в каст популярної австралійської мильної опери "Сусіди", що принесла їй велику популярність на батьківщині. Проект стартував в далекому 1985 році, й через нього пройшли багато австралійських зірок світового масштабу - Рассел Кроу, Кайлі Міноуг, Наталі Імбрулья, Гай Пірс та інші. У 2011 році Марго перебралася до США, де отримала одну з головних ролей в серіалі "Пан Американ". 

У 2013 році Роббі отримала свою першу роль у великому кіно - в комедійній драмі "Бойфренд з майбутнього". Тут вона зіграла другорядну роль, але це був тільки початок грандіозного прориву молодої актриси.

Вовк з Уолл-стріт / the Wolf of Wall Street ( США ,2013) 

У 2013 році вийшла біографічна чорна комедія "Вовк з Уолл-стріт" з Леонардо Ді Капріо в головній ролі від режисера Мартіна Скорзесе. Картина розповідає історію брокера Джордана Белфорта, який поступово будує свій власний бізнес, не завжди в рамках закону. Марго Роббі зіграла його другу дружину Наомі. Фільм отримав величезну кількість престижних нагород і номінацій, а на Роббі посипалася велика кількість пропозицій на участь у гучних проектах.

Загін самогубців / Suicide Squad ( США, 2016)

У грудні 2014 року стало відомо, що Марго Роббі зіграє одну з найвідоміших героїнь коміксів DC - суперлиходійку Харлі Квін. Фільм отримав широке обговорення і потужну фанбазу ще задовго до виходу, проте в підсумку виявився досить провальним. Проте сама Марго Роббі здобула шалену популярність серед широких мас, а створений нею образ Харлі Квін став чи не найбільш затребуваним на всіляких костюмованих івентах. 

У 2020 році Роббі повернулася до цієї ролі у фільмі "Хижі пташки (та фантастична Харлі Квін)". Сам фільм також отримав вельми змішані відгуки, але роботу актриси оцінили позитивно.

У серпні 2021 року в прокат вийде ще один фільм з Марго Роббі в ролі Харлі Квін - "Загін самогубців: Місія навиліт", який має реабілітувати свого провального попередника.

Тоня проти всіх / I, Tonya (США, 2017)

У 2017 році вийшла чорна комедія "Тоня проти всіх" від режисера Крейга Гіллеспі, що розповідає реальну історію скандальної американської фігуристки Тоні Хардінг. Її образ блискуче втілила Марго Роббі, за що вона заслужено отримала номінації на "Оскар" і "Золотий глобус". 

Дві королеви / Mary Queen of Scots ( Великобританія, 2018)

У 2018 році Роббі зіграла королеву Англії Єлизавету I в історичній драмі "Дві королеви", якій довелося вступити в протистояння зі своєю кузиною - королевою Шотландії Марією Стюарт, роль якої виконала Сірша Ронан. За цю роль Марго Роббі отримала номінацію на BAFTA.

Одного разу в Голлівуді / Once Upon a Time in Hollywood (США, Великобританія , 2019)

У 2019 році Роббі виконала роль дружини режисера Романа Поланскі актриси Шерон Тейт, по-звірячому вбитої прихильниками Чарлі Менсона в 1969 році, у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". Ось тільки тут режисер придумав для Тейт щасливий кінець.

Скандал / Bombshell ( США, 2019)

У 2019 року Роббі також знялася в драмі "Скандал", де її партнерами стали Шарліз Терон і Ніколь Кідман. Фільм, заснований на реальних подіях, розповідає про те, як телеведуча Гретхен Карлсон поклала початок кампанії проти сексуальних домагань генерального директора Fox News Роджера Айлза.