Нові серіали травня 2023: "Сантехніки Білого дому", "Чорний лицар" та "Фубар"

Травень принесе глядачам біля "малих" екранів чимало нових цікавих серіалів в найрізноманітніших жанрах. Серед них – політична драма "Сантехніки Білого дому" з Вуді Гаррельсоном, південнокорейський постапокаліптичний екшн "Чорний лицар" та перший серіал в кар'єрі легендарного Арнольда Шварценеггера "Фубар". Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів травня 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Сантехніки Білого дому

The White House Plumbers (США, HBO, біографія/історія/драма, 1 сезон, прем'єра – 1 травня)

Міні-серіал у жанрі політичної драми розповість про так званих "сантехніків Білого дому" – групу оперативників, яким було доручено виявити урядові джерела витоків інформації про національну безпеку зовнішнім сторонам за часів адміністрації Річарда Ніксона та Вотергейтського скандалу.

Головні ролі у серіалі виконали Вуді Гаррельсон ("Справжній детектив", "Природжені вбивці", "Вітаємо у Зомбіленді"), Джастін Теру ("Ангели Чарлі: Тільки вперед", "Маніяк"), Донал Глісон ("Зоряні війни", "Ex Machina"), Ліна Хіді ("Гра престолів") та Кірнан Шипка ("Моторошні пригоди Сабріни").

Режисером серіалу виступив Девід Мандель, який до цього зняв фільм "Євротур" (так, той самий) та серіал "Віце-президент".

Міні-серіал налічуватиме п'ять епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень протягом усього травня.

Королева Шарлотта: Історія Бріджертона

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (США, Netflix, драма/псевдоісторія/комедія, 1 сезон, прем'єра – 4 травня)

Серіал є приквелом популярного шоу "Бріджертони" та розповідає про сходження королеви Шарлотти на престол. Серед іншого в серіалі будуть показані стосунки Шарлотти з її майбутнім чоловіком королем Георгом III.

Королеву Шарлотту в серіалі зіграють одразу дві актриси – Голда Рошевель, яка вже представляла цього персонажа в оригінальних "Бріджертонах", та Індія Амартейфіо ("Евермор", "Статеве виховання"), яка зобразить молоду королеву до сходження на трон. Також до своїх ролей в приквелі повернуться Анджоа Андо (леді Данбері), яку в юні роки зіграє Арсема Томас, і Рут Геммелл (мати Бріджертонів).

Сценарій до серіалу написала Шонда Раймс, яка свого часу працювала над сюжетами шоу "Скандал" і "Як уникнути покарання за вбивство". Режисером виступив Том Веріка, який зняв кілька епізодів оригінального серіалу "Бріджертони", а також частину епізодів серіалів "Скандал", "Академія Амбрелла" і "Вигадана Анна".

Перший сезон серіалу матиме шість епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Бункер

Silo (США, Apple TV+, антиутопія/наукова фантастика/драма, 1 сезон, прем'єра – 5 травня)

Події серіалу розгортаються в похмурому майбутньому, де суспільство існує у гігантському бункері на глибині сотень поверхів під землею, оскільки назовні не можна перебувати через токсичне забруднення. Люди живуть у ієрархічному суспільстві, повному жорстких правил, які, на їхню думку, покликані захистити їх. Одного разу група людей вирішує дізнатися, що ж насправді відбувається нагорі.

Головну роль у серіалі виконала Ребекка Фергюсон ("Дюна", "Місія нездійснена", "Доктор Сон"). Також у шоу задіяні Тім Роббінс ("Втеча з Шоушенка", "Таємнича річка"), Рашида Джонс ("Парки і зони відпочинку"), Девід Оєлово ("Гарна дружина", " Найжорстокіший рік") та інші.

Перший сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів, перші два з який вийдуть одночасно.

Випуск 2009

Class of '09 (США, Hulu, 1 сезон, кримінал/трилер/драма, прем'єра – 10 травня)

Цей міні-серіал розповість про групу агентів ФБР, які закінчили Квантіко в 2009 році, та більш ніж через 10 років зустрілися знову після смерті спільного друга.

Головні ролі в серіалі виконали Браян Тайрі Генрі ("Вічні", "Швидкісний поїзд", "Вдови"), Кейт Мара ("Картковий будинок", "Марсіанин", "Фантастична четвірка"), Рауль Кастільо ("Ножі наголо", "Армія мерців", "Гнів людський") та інші.

Автором серіалу виступив Том Роб Сміт, який до цього працював над серіалами "Вбивство Джанні Версаче: Американська історія злочинів" та "Лондонський шпигун".

Перший сезон налічуватиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно.

Королева Клеопатра

Queen Cleopatra (США, Netflix, документальне/історія/драма, прем'єра – 10 травня)

У цій документальній драмі з реконструкціями подій та інтерв’ю з експертами остання правителька Єгипту Клеопатра намагається захистити свій трон, родину й спадок.

Клеопатру у проекті зобразила Джада Пінкетт-Сміт (франшиза "Матриця", "Супер Майк XXL", серіал "Готем").

Варто зазначити, що ще до виходу серіал потрапив у скандал. Зокрема, вибір темношкірої акторки на роль легендарної єгипетської цариці Клеопатри викликав обурення в Єгипті та звинувачення на адресу авторів стрічки у спробі переписати історію країни, а один місцевий адвокат навіть надіслав офіційну заяву до прокуратури з вимогою заблокувати в Єгипті доступ до Netfіx. Він звинуватив компанію в просуванні ідей афроцентризму, а також спотворенні та знищення єгипетської ідентичності. Також проти Пінкетт-Сміт висловився відомий археолог Захі Хавасс, який назвав припущення про те, що Клеопатра могла бути темношкірою, цілковитою неправдою, адже вона була гречанкою за походженням.

Зауважимо, що коли у 2016 році вийшов фільм "Боги Єгипту", навпаки лунали претензії, що каст фільму був "занадто білим". Нікому не догодиш…

Серіал матиме чотири епізоди, усі вони вийдуть одночасно.

Чорний лицар

Black Knight (Південна Корея, Netflix, екшн/наукова фантастика/антиутопія, 1 сезон, прем'єра – 12 травня)

Події цього постапокаліптичного серіалу відбуваються у 2071 році, коли забруднення повітря на планеті Земля досягло такого рівня, що назовні неможливо жити без спеціальних респіраторів. Оскільки більша частина Корейського півострова тепер перетворилася на пустку, а в живих залишилися лише 1% його населення, водії служби доставки відіграють вирішальну роль у виживанні його мешканців, доставляючи їм кисень та різні продукти. Легендарний кур’єр під ім’ям "5-8", який володіє надзвичайними бойовими здібностями, зустрічає біженця Са-Вола, який мріє стати кур’єром, щоб врятувати інших біженців.

За наявною інформацією, бюджет серіалу склав близько 20 мільйонів доларів.

Все епізоди першого сезону серіалу вийдуть одночасно.

Велика

The Great (США, Hulu, псевдоісторія/сатира/драма, 3 сезон, прем'єра – 12 травня)

Ця сатирична комедійна драма розповідає про піднесення Катерини Великої від низів до найуспішнішої жінки-правителя в історії Росії. Серіал показує вигадану історію Катерини в її молодості та шлюбі з імператором Петром III, зосереджуючи увагу на змові з метою вбити її розбещеного і небезпечного чоловіка. Росіянам цей серіал не сподобався, тож точно варто дивитися.

Головні ролі у серіалі виконують Ель Феннінг ("Чаклунка", "Неоновий демон") та Ніголас Голт ("Скажений Макс", "Люди Ікс", "Меню", "Ренфілд").

Третій сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Висока пустеля

High Desert (США, Apple TV+, комедія, прем'єра – 17 травня)

В центрі сюжету серіалу – колишня наркоманка Пеггі з маленького містечка у пустелі Каліфорнії, яка після смерті матері вирішує розпочати життя з нуля. Задля цього вона йде на кардинальні зміни, намагаючись стати приватним детективом.

Головні ролі у серіалі виконали Патриція Аркетт ("Справжнє кохання", "Загублене шосе", "Стигмати"), Метт Діллон ("Аптечний ковбой", "Дикі штучки", "Дім, який побудував Джек"), Руперт Френд ("Хітмен: Агент 47", "Смерть Сталіна", серіал "Батьківщина") та інші.

Перший сезон серіалу матиме вісім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно.

Платонічні стосунки

Platonic (США, Apple TV+, комедія/романтика, 1 сезон, прем'єра – 24 травня)

Колишні найкращі друзі дитинства відновлюють стосунки, коли стають дорослими, і намагаються подолати протиріччя, які призвели до їхнього розриву багато років тому.

Головні ролі у серіалі виконали Роуз Бірн ("Шпигунка", "Люди Ікс", "Астрал") та Сет Роген ("Пем і Томмі", "Інтерв'ю", "Кінець світу по-голлівудські").

Перший сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів.

Американець китайського походження

American Born Chinese (США, Disney+, 1 сезон, комедія/екшн/фентезі, прем'єра – 24 травня)

Серіал, заснований на однойменному графічному романі Джина Луєн Янга, розповідає про школяра Цзінь Вонга, який на тлі типових підліткових проблем знайомиться з новим однокласником, який приїхав навчатися з обміну. Подальші події втягують їх у протистояння між богами китайської міфології.

Головні ролі у серіалі виконали Мішель Єо ("Тигр підкрадається, дракон ховається", "Шан-Чі та легенда десяти кілець", "Все завжди і водночас", Джонатан Ке Кван ("Індіана Джонс і Храм Долі", "Все завжди і водночас"), Деніел Ву ("Варкрафт", "Розкрадачка гробниць: Лара Крофт"), Чін Хан ("Перший месник: Зимовий солдат", "Мортал Комбат") та інші.

Творцем серіалу є Дестін Деніел Креттон, який до цього зняв такі фільми, як "Шан-Чі та легенда десяти кілець" та "Судити по совісті".

Перший сезон серіалу складатиметься з восьми епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Фубар

Fubar (США, Netflix, комедія/екшн/шпигунське, 1 сезон, прем'єра – 25 травня)

В центрі сюжету цього серіалу – пенсіонер Люк і його донька Емма, які з'ясовують, що вони роками брехали один одному, обидва не знаючи, що інший є співробітником ЦРУ. Як тільки вони обидва дізнаються правду, вони розуміють, що насправді нічого не знають один про одного.

Це перша роль в серіалі в кар'єрі легендарного Арнольда Шварценеггера ("Термінатор", "Пригадати все", "Червона спека", "Нестримні"). Роль його дочки зіграла Моніка Барбаро ("Топ Ган: Маверик", "Правосуддя Чикаго"). Також у серіалі задіяні Джей Барушель ("Майже знамениті", "Кінець світу по-голлівудські") та Габріель Луна ("Термінатор: Фатум", "Останні з нас").

Створив серіал письменник-продюсер Нік Сантора, який до цього працював над такими серіальними хітами, як "Клан Сопрано", "Втеча з в'язниці", "Теорія брехні" та "Королі втечі".

Перший сезон серіалу матиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів квітня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко