Кадр з серіалу "Любов і смерть" / фото HBO

Топ-10 серіалів квітня 2023: "Любов і смерть", "Цитадель", "Місіс Девіс" та "Сварка"

10:09, 03.04.2023
11 хв.

У квітні на глядачів біля "малих екранів" чекає чимало нових серіалів у різних жанрах – від кримінальної драми "Любов і смерть" з Елізабет Олсен та шпигунського трилера "Цитадель" з Річардом Медденом і Пріянкою Чопрою до науково-фантастичної комедії "Місіс Девіс" про монахиню, яка кидає виклик штучному інтелекту. Також онлайн вийдуть кілька серіалів, що є ремейками класичних фільмів – "Зв'язані до смерті" та "Фатальний потяг", і нові сезони популярних серіалів минулих років, серед яких "Дивовижна місис Мейзел", "Баррі" та "Ласун". Про ці та інші серіали читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів квітня 2023 року – як нових, так і продовження проектів попередніх років.

Сварка

Beef (США, Netflix, драма/комедія, 1 сезон, прем'єра – 6 квітня)

Дорожній конфлікт між підрядником-невдахою і незадоволеною життям підприємницею призводить до протистояння, у якому проявляються їхні найтемніші пориви.

Головні ролі у серіалі виконали Стівен Йон ("Мінарі", "Ноу") та Алі Вонґ ("Хижі пташки (та фантастична Харлі Квін)", "З любов'ю, Віктор"). Також у шоу задіяні Марія Белло ("Виправдана жорстокість", "Полонянки"), Ешлі Парк ("Емілі в Парижі"), Джастін Г. Мін ("Академія Амбрелла", "Після Янга") та інші.

Автором серіалу є Лі Сон Джин, який до цього, серед іншого, долучався до роботи над серіалами "У Філадельфії завжди сонячно", "Дві дівчини без копійчини" та "Силіконова долина".

Прем'єра серіалу відбулася на фестивалі SXSW 18 березня 2023 року, де він отримав схвальні відгуки. Так, на Rotten Tomatoes у нього 100% схвалення від критиків, а на Metacritic – 90 балів, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання".

Перший сезон серіалу матиме 10 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Прекрасні дрібниці

Tiny Beautiful Things (США, Hulu, комедія/драма, 1 сезон, прем'єра – 7 квітня)

Міні-серіал, заснований на однойменній книзі американської письменниці Шеріл Стрейд, розповідає про письменницю Клер, яка неохоче стає автором колонки з популярними порадами під псевдонімом Лапочка, як раз тоді, коли в її власному житті триває непростий період.

Головну роль у серіалі виконала Кетрін Ган ("ВандаВіжен", "Ножі наголо 2").

Творцем серіалу виступила Ліз Тігелаар, яка до цього працювала над такими проектами, як "Без зобов'язань", "Нешвілл" та "Ранкове шоу".

Міні-серіал налічуватиме 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно 7 квітня.

Людина з Флориди

Florida Man (США, Netflix, 1 сезон, кримінал/драма/трилер, 1 сезон, прем'єра – 13 квітня)

В центрі сюжету цього напруженого серіалу – колишній поліцейський Майк Валентайн, змушений повернутися до свого рідного штату Флорида, щоб знайти дівчину-втікачку гангстера з Філадельфії. Втім, те, що мало бути швидкою та легкою роботою, перетворюється на божевільну подорож до прихованих сімейних таємниць, а вчинити правильно стає дедалі складніше.

Головні ролі у серіалі виконали Едгар Рамірес ("Ціль номер один", "Круїз по джунглях"), Еббі Лі ("Неоновий демон", "Країна Лавкрафт") та Ентоні Лапалья ("Аналізуй те", "Без сліду").

Автором серіалу є Дональд Тодд, який до цього працював над такими шоу, як "Сонна лощина", "Серце Діксі" та "Погануля".

Перший сезон серіалу матиме 7 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Останнє, що він мені сказав

The Last Thing He Told Me (США, Apple TV+, трилер/драма, 1 сезон, прем'єра – 14 квітня)

Міні-серіал, сюжет якого заснований на однойменному романі-бестселері Лори Дейв, розповідає про жінку на ім'я Ханна, яка має налагодити стосунки зі своєю шістнадцятирічної падчеркою Бейлі, щоб дізнатися правду про те, чому її чоловік Оуен таємниче зник.

Головні ролі у серіалі виконали Дженніфер Гарнер ("Шпигунка", "З 13 в 30", "Електра"), Ангурі Райс (франшиза "Людина-павук", "Мейр з Істтауна") та Ніколай Костер-Вальдау ("Гра престолів", "Боги Єгипту").

Авторами серіалу є, власне, сама письменниця Лора Дейв та сценарист Джош Сінгер, який раніше написав сценарії до таких фільмів, як "П'ята влада" та "Перша людина". Цікавий факт – Дейв та Сінгер є подружжям.

Серіал налічуватиме 7 епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно 14 квітня, а решта виходитимуть по одному раз на тиждень.

Місіс Девіс

Mrs. Davis (США, Peacock, комедія/драма/наукова фантастика, 1 сезон, прем'єр – 20 квітня)

Серіал розповідає про черницю Сімон, яка за допомогою віри вирішує дати бій всемогутньому штучному інтелекту, відомому як "Місіс Девіс".

Головну роль у серіалі виконує Бетті Ґілпін ("Блиск", "Сестра Джекі"). Також у серіалі задіяні Джейк Макдорман ("Області темряви", "Чим ми займаємося в тінях"), Марго Мартіндейл ("Кокаїновий ведмідь", "Американці"), Девід Аркетт (франшиза "Крик"), Елізабет Марвел ("Фарго", "Батьківщина") та інші.

Серед авторів серіалу – Деймон Лінделоф, який є творцем серіалу "Загублені", а також працював над фільмами "Стартрек: Відплата", "Всесвітня війна Z" та "Земля майбутнього".

Перший сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів, перші три з який вийдуть одночасно 20 квітня.

Дипломат

The Diplomat (Велика Британія, США, Netflix, трилер/драма, 1 сезон, прем'єра – 20 квітня)

У центрі сюжету серіалу – новий посол США у Великій Британії Кейт Вайлер, яка має врегулювати міжнародну кризу, створити стратегічні альянси в Лондоні та пристосуватися до свого нового місця в центрі уваги, а також врятувати свій шлюб з колегою-дипломатом Хелом Вайлером.

Головні ролі у серіалі виконали Кері Расселл ("Американці", "Ненаситний", "Кокаїновий ведмідь") та Руфус Сьюелл ("Людина у високому замку", "Калейдоскоп", "Батько"). Також до шоу долучилися Рорі Кіннір ("Чорне дзеркало", "Порожня корона", "Бульварні жахіття"), Девід Ґясі ("Карнівал Роу", "Хмарний атлас"), Ато Ессонда ("Видозмінений вуглець", "Елементарно") та інші.

Автором серіалу виступила Дебора Кан, яка до цього писала сценарії до таких шоу, як "Батьківшина","Вініл" та "Анатомія Грей".

Перший сезон серіалу матиме 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно 20 квітня.

Зв'язані до смерті

Dead Ringers (США, Amazon Prime Video, драма/трилер/жахи, прем'єра – 21 квітня)

Серіал, заснований на однойменному фільмі майстра жахів Девіда Кроненберга 1988 року, розповідає про двох сестер-близнючок Елліот і Беверлі Ментл, які працюють гінекологами та мають пристрасне бажання зробити все, що потрібно – включаючи розсунення кордонів медичної етики – у спробі кинути виклик застарілій практиці та створити революцію в системі репродуктивного здоров'я жінок.

Головну роль у серіалі виконала Рейчел Вайс ("Лобстер", "Фаворитка", "Чорна вдова"), яка зіграла обох сестер.

Міні-серіал налічуватиме 6 епізодів, усі вони вийдуть одночасно 21 квітня.

Любов і смерть

Love & Death (США, HBO Max, драма/кримінал/біографія, 1 сезон, прем'єра – 27 квітня)

Цей міні-серіал, заснований на реальних подіях в США в 1980-х роках, розповідає про зразкову домогосподарку з Техасу Кенді Монтгомері, яка через ревнощі зарубала сокирою свою найкращу подругу Бетті Гор. За якийсь час до вбивства Монтгомері закрутила роман з чоловіком жертви Алланом.

Головні ролі у серіалі виконали Елізабет Олсен (Ванда Максімофф у кіновсесвіті Marvel), Лілі Рейб (серіал "Американська історія жаху") та Джессі Племонс ("Влада пса"). Також в серіалі задіяні Крістен Ріттер (серіал "Джессіка Джонс") та Патрік Ф'юджіт (серіал "Ізгой", комп'ютерна гра "Останні з нас: Частина II").

Режисером серіалу виступила Леслі Лінка Глаттер, в послужному списку якої, серед іншого, такі серіали, як "Твін Пікс", "Справжня кров", "Батьківщина", "Божевільні", "Менталіст", "Хороша дружина", "Милі ошуканки" і багато інших.

Серіал матиме шість епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно 27 квітня.

Цитадель

Citadel (США, Amazon Prime Video, екшн/драма/шпигунське/наукова фантастика, 1 сезон, прем'єра – 28 квітня)

Коли глобальна шпигунська служба "Цитадель" зазнала краху, а пам’ять її агентів була стерта, потужний злочинний синдикат Мантікора вирішив зайняти порожнечу. Колишні агенти "Цитаделі" мають згадати своє минуле і знайти сили для відсічі. У шоу має бути кілька головних сюжетних ліній.

Головні ролі у серіалі виконали Річард Медден ("Гра престолів", "Вічні", "Рокетмен") та Пріянка Чопра ("Квантіко", "Матриця: Воскресіння"). Також у шоу задіяні Стенлі Туччі ("Милі кістки", "Голодні ігри"), Леслі Менвілл ("Корона", "Місіс Харріс їде до Парижа") та Роланд Мюллер ("Атомна блондинка", "Метелик").

Продюсерами серіалу виступили брати Ентоні та Джо Руссо, які до цього зняли фільми "Капітан Америка: Зимовий солдат", "Месники: Завершення" та "Сіра людина".

Перший сезон серіалу матиме 6 епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно 28 квітня, а решт – по одному раз на тиждень.

Фатальний потяг

Fatal Attraction (США, Paramount+, драма/трилер/еротика, 1 сезон, прем'єра – 30 квітня)

Цей міні-серіал анонсують як глибоке переосмислення однойменного класичного трилера 80-х з Майклом Дугласом і Гленн Клоуз, в якому досліджені позачасові теми шлюбу та невірності через призму сучасного ставлення до сильних жінок, розладів особистості та примусового контролю. В центрі сюжету – жінка Алекс Форрест, яка відмовляється припинити стосунки зі своїм одруженим коханцем Даном Галлагером, для якого їхній зв'язок був звичайною інтрижкою, і це призводить до фатальних наслідків.

Головні ролі у серіалі виконали Ліззі Каплан ("Майстри сексу", "Ілюзія обману 2") та Джошуа Джексон ("Межа", "Доктор смерть"). Також у шоу задіяна Аманда Піт ("Дев'ять ярдів", "Гарна дружина").

Режисером більшості епізодів виступила Сілвер Трі, найбільш відома за роботою над серіалами "Форс-мажори", "Мертвий для мене" та "Ти".

Міні-серіал налічуватиме 8 епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно 30 квітня.

Нові сезони популярних серіалів минулих років

Дивовижна місис Мейзел / The Marvelous Mrs. Maisel (США, Amazon Studios, комедія/драма, 5 сезон, прем'єра – 14 квітня) – це буде фінальний сезон шоу, що розповідає про покинуту чоловіком домогосподарку 1950-х років, яка неочікувана відкриває у собі талант до стендапу.

Баррі / Barry (США, HBO, чорна комедія/детектив, 4 сезон, прем'єра – 16 квітня) – ще один серіал, для якого цей сезон стане останнім, розповідає про колишнього морського піхотинця, а пізніше найманого вбивцю, який розуміє, що завжди мріяв грати на сцені.

Вейко: Наслідки / Waco: The Aftermath (США, Showtime, драма/кримінал, 1 сезон, прем'єра – 16 квітня) – шоу є продовженням міні-серіалу "Вейко" 2018 року, що розповідав про реальну осаду ранчо релігійної секти у Техасі в 1993 році, що тривала 51 день.

Ласун / Sweet Tooth (США, Netflix, фентезі/драма/постапокаліпсис, 2 сезон, прем'єра – 27 квітня) – новий сезон про пригоди хлопчика з оленячими рогами Гаса у світі, де після жахливої епідемії почали народжуватися "гібридні" немовлята, які були напівлюдьми та напівтваринами.

Вечірка / The Afterparty (США, Apple TV+, детектив/комедія, 2 сезон, прем'єра – 28 квітня) – детектив Деннер розслідуватиме нове вбивство на вечірці, де кожен має власний мотив.

Титани / Titans (США, HBO Max, супергеройське/екшн/молодіжне, 4 сезон, 2 частина, прем'єра – 13 квітня) – сезон стане останнім для шоу за коміксами DC про команду молодих борців зі злочинністю, яку очолює колишній помічник Бетмена Дік Грейсон.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів березня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся