Кадр з фільму "Усі страхи Бо" / фото А24

"Усі страхи Бо", "Пітер Пен і Венді" та "Годинник": що подивитися на вихідних

07:33, 27.04.2023
9 хв.

Цього тижня в український прокат виходить новий хіт від студії А24 – сатиричний хорор "Усі страхи Бо" від режисера "Сонцестояння" Арі Астера, та ще й з Хоакіном Феніксом в головній ролі. Втім, є й неприємний нюанс: як і більшість новинок тижня в українських кінотеатрах, стрічку також офіційно випускають в Росії. Тим часом, онлайн вийдуть сімейний фентезі "Пітер Пен і Венді" з Джудом Лоу в ролі Капітана Гака та науково-фантастичний хорор "Годинник" про "часікі тікають". Про ці та інші новинки читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Усі страхи Бо

Beau Is Afraid (США, 2023, жахи/сатира/трилер/драма/фантастика)

Про новий фільм режисера Арі Астера від незалежної студії А24 відомо зовсім мало. Офіційний синопсис лаконічний: головний герой Бо має пройти свій шлях від початку до кінця. А можливо і навпаки – від кінця до початку, де на нього чекає джерело всього. Адже, як відомо, все, чого ви хочете, знаходиться по той бік страху... Сам же режисер розповів, що головний герой Бо вирушить у епічну одіссею, щоб потрапити додому до матері. А дорогу Бо знайде лише тоді, коли подолає свої страхи.

Арі Астер зізнався, що насправді більше десяти років тому почав працювати над цією стрічкою, але тоді герой носив інше ім'я, та й його пригоди були набагато похмурішими. Однак в підсумку роботу над ним він відклав заради двох інших картин – "Спадковість" та "Сонцестояння" – хорорів, що принесли йому всесвітню славу.

Головну роль у фільмі виконав оскароносний Хоакін Фенікс ("Гладіатор", "Знаки", "Майстер", "Джокер"), якого вважають одним з найталановитіших та найвідданіших акторів сучасності. Також у фільмі задіяні Петті Люпон, Нейтан Лейн, Емі Райан, Зої Лістер-Джонс та інші.

Прем'єра фільму в США відбулася 1 квітня 2023 року, а 14 квітня він вийшов у світовий прокат. Критики здебільшого схвально оцінили стрічку, однак констатували, що фільм не розрахований на широку аудиторії і не кожен глядач зможе його подужати. Так, на IMDb у нього оцінка 7,4 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 68% схвалення від критиків та 73% від глядачів. Тим часом, на Metacritic кінооглядачі дали йому 62 бали, а широка аудиторія – 6,3 бали, що в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Зазначимо, що фільм "Усі страхи Бо" також офіційно вийде в російський прокат на початку травня – на жаль, вочевидь студія А24 взагалі не має жодних докорів сумління щодо продажу своїх фільмів на російський ринок після початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Детальніше про фільм читайте в нашому окремому матеріалі.

Магічні двері

The Portable Door (Австралія, 2023, пригоди/фентезі)

В центрі сюжету фільму опиниться молодий чоловік Пол, який випадково стає стажером у таємничій лондонській фірмі. Там він сидить за одним столом із Софі – ідеальною кандидатурою для стрімкого кар’єрного зростання. Втім, якими б різними вони не були, герої швидко усвідомлюють, що їхній роботодавець – не зовсім звичайний. Одним з перших доручень Пола стають пошуки наймогутнішої та найбажанішої речі у світі – Магічних дверей. Ця місія відкриє для юнака незнаний світ. У своїх пошуках Пол перетворюється з людини, яка не має жодного уявлення про те, чим займається, на героя, який має врятувати світ та свою кохану. Та щоб зробити це, йому доведеться повстати проти свого наставника містера Веллса і саботувати найпідступніший план, який коли-небудь загрожував людству.

Головні ролі у фільмі виконали Крістоф Вальц ("Безславні виродки", "Джанго вільний"), Сем Ніл ("Парк Юрського періоду", "Світ Юрського періоду: Домініон", "Гострі картузи"), Міранда Отто ("Війна світів", "Сонна лощина", "Моторошні пригоди Сабріни"), Патрік Ґібсон ("Тінь та кістка", "Толкін"), Софі Уайлд (серіали "Райське місце", "Ти мене не знаєш"), Джессіка Де Ґау (серіали "Стріла", "Корона", "Дракула") та інші.

Режисером фільму виступив австралійський актор та режисер Джеффрі Вокер, який до цього працював здебільшого над серіалами.

Світова прем'єра фільму відбулася ще 23 березня, він отримав змішані відгуки. Зокрема, на IMDb у нього оцінка 6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 91% схвалення від критиків, але лише 58% від глядачів.

При цьому варто зазначити, що фільм також вийшов офіційно в російський прокат ще на початку квітня.

Мій злочин

Mon crime (Франція, 2023, детектив/драма)

Події фільму відбуваються в Парижі в 1930-ті роки. Вродливу молоду актрису звинувачують у вбивстві відомого продюсера, однак її подруга-юристка допомагає дівчині виправдатися завдяки версії про самозахист. Для дівчини розпочинається нове життя, сповнене слави та успіху, але з часом правда викривається.

Режисером фільму виступив Франсуа Озон – один з найпомітніших режисерів "нової хвилі" у Франції. На його рахунку такі картини, як "Вісім жінок", "Басейн" та "Франц".

Головну роль у фільмі виконала французька акторка Надя Терешкевич, чия кар'єра саме стрімко набирає обертів. Також у фільмі зіграла легендарна Ізабель Юппер ("Піаністка", "Вона", "Вісім жінок", "Моя маленька принцеса").

Офіційна прем'єра фільму відбулася в січні 2023 року. Наразі на IMDb у нього оцінка 6,8 балів з 10.

Фільм також має вийти офіційно в російський прокат в червні 2023 року, як і більшість інших сучасних фільмів з Франції, яка і далі активно підтримує зв'язки з російським кіноринком.

Мафія мама

Mafia Mamma (США, 2023, комедія/кримінал)

В центрі сюжету фільму – невпевнена в собі американка, яка раптово успадкувала мафіозну імперію свого діда. Під керівництвом довіреного консультанта фірми вона кумедно кидає виклик усім очікуванням, у тому числі й своїм власним, як нова глава сімейного бізнесу.

Головні ролі у фільмі виконали Тоні Коллетт ("Ножі наголо", "Алея жаху", "Неймовірне") та Моніка Беллуччі ("Малена", "Страсті Христові", "Матриця: Перезавантаження").

Режисеркою фільму виступила Кетрін Гардвік, яка прославилася завдяки роботі над першою частиною "Сутінок".

Фільм був вперше представлений у середині квітня 2023 року та отримав посередні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 5,6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – лише 20% схвалення від критиків проти 67% від глядачів. На Metacritic кінооглядачі оцінили стрічку в 43 бали ("змішані або середні відгуки"), а глядачі – в 3,6 балів ("в цілому негативні відгуки").

У травні фільм має офіційно вийти в російський прокат.

Пітер Пен і Венді

Peter Pan & Wendy (США, 2023, фентезі/пригоди/сімейний)

Як і у класичному діснеївському мультфільмі "Пітер Пен" 1953 року, у майбутньому фільмі діти Венді, Джон і Майкл вирушають на пошуки пригод до казкової країни Неверленд разом з хлопчиком Пітером Пеном, який вміє літати та не дорослішає. Там вони зустрічають інших дітей, які хочуть залишатися малими назавжди, знайомляться з норовливою феєю Дінь-Дінь та протистоять піратам на чолі з Капітаном Гаком.

Головну роль в якому виконала дочка Міли Йовович Евер Андерсон, яка раніше зіграла в фільмі "Оселя зла: Фінальна битва" юну версію героїні своєї матері (схожість між ними дійсно неймовірна). Пізніше вона зіграла юну Наташу Романову в фільмі "Чорна вдова". "Пітер Пен і Венді" є її третьою роботою в кіно.

Пітера Пена зіграв британський актор Олександр Молоні, для якого це перша головна роль у масштабному проекті. Роль Капітана Гака дісталася голівудській зірці Джуду Лоу ("Талановитий містер Ріплі", "Молодий Папа", "Шерлок Холмс"), а феї Дінь-Дінь – Ярі Шахід, яка прославилася завдяки серіалу Black-ish.

Режисером фільму виступив Девід Лоурі, який до цього зняв пригодницький фентезі "Дракон Піта", хоррор-драму "Історія примари" та похмуру фентезі-притчу "Легенда про Зеленого лицаря".

Фільм вийде 28 квітня на Disney+.

Годинник

Clock (США, 2023, жахи/трилер/наукова фантастика)

В центрі сюжету фільму – жінка на ім'я Еллі, яка відчайдушно намагається "полагодити" свій зламаний біологічний годинник, адже всі навкруги намагаються її переконати, що їй вже час народити дітей, бо "часікі тікають". Задля цього вона погоджується приєднатися до експериментального клінічного дослідження.

Головну роль у фільмі виконала Діанна Агрон ("Хор", "Бурлеск", "Герої"). Також у фільмі задіяні Мелора Гардін ("Офіс", "Очевидне") та Джей Алі ("Карнівал Роу", "Шибайголова").

Режисеркою фільму виступила Алексіс Джекноу, а в основу сюжету лягла її ж однойменна короткометражка 2020 року. Це її перша повнометражна робота.

Стрічка була вперше представлена 31 березня 2023 року на Overlook Film Festival та отримала схвальні відгуки. Так, на IMDb у фільму наразі оцінка 7,7 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 100% схвалення від критиків.

Фільм вийде 28 квітня на Hulu.

Крім того, з 28 квітня на Netflix буде доступний для перегляду супергеройський фільм "Веном 2: Карнаж" з Томом Гарді та Вуді Гаррельсоном.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали квітня 2023 року – цього тижня стартують кримінальна драма "Любов і смерть" з Елізабет Олсен від HBO Max, шпигунський екшн "Цитадель" з Річардом Медденом і Пріянкою Чопрою від Amazon Prime Video та еротичний трилер "Фатальний потяг" з Ліззі Каплан та Джошуа Джексоном від Paramount+. Крім того, Netflix випустить другий сезон постапокаліптичного фентезі "Ласун", Apple TV+ запустить другий сезон детективної комедії "Вечірка", а HBO Max – другу частину фінального сезону "Титанів".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся