Прем'єра стрічки пройшла в 2019 році на кінофестивалі в Торонто \ facebook.com/odesaiff

Фільмом, який відкриє 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль, стане комедія "Босий імператор" спільного виробництва Бельгії, Нідерландів, Болгарії та Хорватії.

Читайте такожГран-прі ОМКФ отримав фільм "Кришталь" білоруського режисераПро це повідомляється на сторінці заходу в Facebook. Стрічка Пітера Бросенса і Джесіки Вудворт продовжує тему, розпочату в попередній роботі режисерського подружжя "Король бельгійців", що завоювала Гран-прі 8-го ОМКФ.

"Босий імператор" розповідає про пригоди героя після подій в "Королі бельгійців". Коли Ніколас III отримав вогнепальне поранення в Сараєво і втратив свідомість, він прокинувся в санаторії на хорватському острові, який колись був відомою літньою резиденцією Тіто. Оточення короля намагається захистити його від новин про недавній крах їхнього королівства, що спричинив розвал Євросоюзу. У санаторій прибуває делегація з Відня, яка сповіщає, що останній король бельгійців стане першим імператором Європи.

Відео дня

Прем'єра стрічки пройшла в 2019 році на кінофестивалі в Торонто в секції Contemporary World Cinema. Одну з ролей виконала дочка Чарлі Чапліна, британська та іспанська актриса Джеральдін Чаплін. А персонажа Отто Кролла зіграв відомий німецький актор Удо Кір, фільмографія якого налічує близько 70 робіт.

Новини по темі:

ОМКФ цього року вперше пройде в онлайн-форматі з 25 вересня по 3 жовтня.