Райан Гослінг / фото ua.depositphotos.com

12 листопада 2021 року виповнюється 41 рік канадському акторові Райану Гослінгу, якого ви напевно хоч раз в житті сплутали з його співвітчизником Райаном Рейнольдсом.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати його найбільш пам'ятні ролі в кіно. А таких у Гослінга чимало, адже актор дуже ретельно підходить до підбору ролей, на які він погоджується.

Гослінг почав долучатися до творчості ще в дитинстві, навіть встигнувши побути членом так званого клубу Міккі Мауса, в якому виступав разом з такими сучасними знаменитостями, як Брітні Спірс, Крістіна Агілера і Джастін Тімберлейк.

Читайте такожРайан Гослінг зіграє головну роль у новій драмі Девіда ЛітчаАкторську кар'єру Гослінг починав з телесеріалів, серед яких – "Чи боїшся ти темряви?", "Пригоди Ширлі Холмс" і "Молодість Геракла".

Фанатик / The Believer ( 2001) 

Справжнім проривом в кар'єрі Гослінга стала драма "Фанатик", де він зіграв 22-річного неонациста Денні Балінта, який в дитинстві навчався в єврейській школі. Протягом фільму глядачеві показують, як відбувалася трансформація поглядів його персонажа.

Сполучені Штати Ліланда / the United States of Leland (2003)

У цій кримінальній драмі Гослінг зіграв роль скромного підлітка Ліланда Фіцджеральда, який зробив несподіваний крок у житті: вбив людину. Цей незрозумілий вчинок став справжнім шоком для його близьких, знайомих і друзів.

Ларс і справжня дівчина / Lars and the Real Girl ( 2007)

Комедійна драма Крейга Гіллеспі "Ларс і справжня дівчина" розповідає про хлопця, який страждає від тривожного розладу особистості та відчуває постійний стрес від соціальної взаємодії. Несподівано до нього проявляє інтерес одна з колег, що призводить до розвитку у Ларса психічного розладу: він замовляє через Інтернет секс-ляльку, яку представляє всім як свою наречену Б'янку. Стривожені члени сім'ї звертаються до лікаря, яка в свою чергу радить їм підіграти Ларсу.

Драйв / Drive (2011)

У нео-нуарному трилері режисера Ніколаса Віндінга Рефни Гослінг зіграв роль загадкового чоловіка, який вдень працює автомеханіком і підробляє каскадером, а ночами займається перевезеннями грабіжників з місць злочинів. Він завжди тримається відокремлено і слідує чітким правилам, проте все змінюється, коли він проявляє співчуття до жінки з купою проблем.

"Березневі іди" / The Ides of March (2011)

У політичному трилері Джорджа Клуні "Березневі іди" Гослінг зіграв роль молодого співробітника виборчого штабу одного з основних претендентів на звання кандидата в президенти від Демократичної партії. Він сповнений ідеалізму і повністю розділяє переконання свого шефа, проте незабаром опиняється втягнутим в брудну політичну гру.

Гра на пониження / The Big Short ( 2015)

Комедійна драма Адама Маккея "Гра на пониження" заснована на реальних подіях і присвячена подіям іпотечної фінансової кризи в США 2007-2008 років. 

Славні хлопці / The Nice Guys ( 2016)

У комедійному бойовику "Славні хлопці" Гослінг зіграв роль приватного детектива Холланда Марча, який повинен знайти нібито загиблу порнозірку Місті Маунтінс. Незабаром герой потрапляє в кругообіг божевільних подій.

Той, що біжить по лезу 2049 / Blade Runner 2049 (2017) 

Кіберпанк-бойовик Денні Вільнева є продовженням культового фільму Рідлі Скотта "Той, що біжить по лезу". Гослінг грає роль репліканта нової моделі Кея, який працює мисливцем за головами в поліції Лос-Анджелеса, вистежуючи і знищуючи реплікантів, які нелегально повернулися на Землю. Незабаром він робить відкриття, яке назавжди змінить його життя.

Людина на Місяці / First Man ( 2018)

У цьому фільмі Гослінг зіграв роль астронавта NASA Ніла Армстронга, який став першою людиною, що ступила на Місяць. Фільм охоплює період підготовки Армстронга до польоту.

Серед майбутніх фільмів за участю Гослінга – шпигунський бойовик "Сіра людина", де він зіграє роль екс-оперативника ЦРУ Корта Джентрі, на якого по всьому світу полює його колишній колега Ллойд Хенсен у виконанні Кріса Еванса. Картина стане найдорожчим проектом Netflix, а режисерами виступлять брати Руссо, які раніше працювали над двома частинами "Першого месника" і фінальними "Месниками". 

До слова, Гослінг ще й співає. Свого часу він був у складі музичного гурту Dead Man's Bones.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: