Райан Рейнольдс в ролі Дедпула / скріншот YouTube

23 жовтня 2021 року голлівудському акторові та великому жартівнику Райану Рейнольдсу виповнюється 45 років. 

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати знакові ролі в кар'єрі актора.

Рейнольдс починав свою кар'єру з канадсько-американських телесеріалів в далекому 1991 році, пізніше виконував другорядні ролі в кіно, проте справжньої популярності він досяг в 2002 році завдяки головній ролі в молодіжній комедії "Король вечірок". Тут він виконав роль молодої чоловіка, який навчається в коледжі вже сім років і не збирається йти, проводячи весь час на вечірках. Але коли він закохується, то приходить час задуматися, може бути він просто боїться опинитися в дорослому житті.

Після цього Рейнольдс починає отримувати більше пропозицій, переважно в комедіях, бойовиках і фільмах жахів: "Блейд: Трійця", "Гарольд і Кумар йдуть у відрив", "Жах Амітівілля", "Так, ні, напевно" і цілій плеяді фільмів, які не отримали особливого відгуку в глядачів і критиків.

Переломним у кар'єрі Рейнольдса можна назвати 2009 рік. Тоді він знявся в двох гучних проектах, в тому числі в супергеройському бойовику "Люди Ікс: Початок. Росомаха", де актор вперше приміряв на себе образ Дедпула, хоча і зовсім не такого, яким його через сім років полюбить весь світ.

Також в 2009 році вийшла романтична комедія "Пропозиція" з Сандрою Буллок і Райаном Рейнольдсом в головних ролях. Картина отримала змішані відгуки критиків, але акторську гру дуету вони похвалили. Також фільм був дуже успішним у прокаті, зібравши касу понад 317 мільйонів доларів при бюджеті 40 мільйонів.

У подальші роки в кар'єрі Рейнольдса побільшало великобюджетних поп-корн проектів в дусі "Зеленого Ліхтаря", "Примарного патруля" або "Охоронця кілера", але були і відступи до більш незалежного кіно. Наприклад, фільми під фестиваль Санденс "Голоси" і "Прогулянка по Міссісіпі".

Ну а в 2016 році на великі екрани вийшов комедійний фантастичний бойовик "Дэдпул", де Рейнольдс знову виконав роль антигероя Marvel Уейда Вілсона з серії коміксів про Людей Ікс. Правда, тут він був абсолютно не таким, як в "Росомасі". Тепер це був персонаж під чорну комедію для дорослих з гумором на межі. І публіці він дуже сподобався.

У 2018 році вийшов "Дедпул 2", який зумів повторити успіх першої частини. Тепер же фанати з нетерпінням чекають третьої частини, інтерес до якої Рейнольдс періодично підігріває. Правда, ніякої конкретики поки, на жаль, немає.

У 2021 році в прокат вийшов науково-фантастичний комедійний бойовик "Персонаж", в якому Рейнольдс зіграв неігрового персонажа популярної відеоігри, який раптово усвідомив, що його світу скоро прийде кінець. Фільм був позитивно прийнятий як критиками, так і глядачами, зібравши в прокаті майже 330 мільйонів доларів, що для карантинних часів є дуже хорошим показником.

Ну а вже 12 листопада на Netflix вийде комедійний бойовик "Червоне сповіщення" з Галь Гадот, Дуейном "Скалою" Джонсоном і Райаном Рейнольдсом.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали: