Названо топ-5 серіалів, які має подивитися кожен українець

Під час війни потрібно знаходити сили та дивитися цікаві фільми й серіали, які допоможуть відволіктися від важких й похмурих подій.

УНІАН склав добірку з 5 серіалів, які має подивитися кожен українець.

Серіал "Спіймати Кайдаша"

Це - нашуміла сучасна екранізація повісті Івана Нечуя-Левицького. Серіал "Спіймати Кайдаша" знятий за сценарієм Наталки Ворожбит. Події розгортаються хронологічно з 2005 по 2014 роки. Через призму родини Кайдашів показується, що відбувається в нашій країні. Прекрасна гра акторів та колорит допоможе вам відволіктися від сумних подій довкола. У головних ролях - Віктор Жданов та Тарас Цимбалюк!

Серіал "І будуть люди"

Драматичний серіал "І будуть люди" зняли за однойменним романом Анатолія Дімарова. Він був створений студією Film.UA за підтримки Мінкульту України. Режисером проекту став Аркадій Непиталюк. Він складається з 12 серій, кожна з яких присвячена окремому персонажу.

"І будуть люди" побудовано у формі саги і через призму життя звичайних людей показує турбулентні етапи ХХ століття: перша світова війна, революція, прихід радянської влади.

Серіал "Кріпосна"

Костюмована драма "Кріпосна" наробила шуму не лише в Україні, а й за її межами. Кілька країн, серед яких Польща, Чехія Литва, придбали права на показ цього серіалу.

Це - драматичний історичний телесеріал з елементами пригод та мелодрами.Сюжет розповідає про пригоди української кріпачки Катерини, яка бореться за свободу у XIX столітті у Ніжині. Головну героїню — кріпачку Катерину Вербицьку — зіграла російська акторка Катерина Ковальчук у 1-2 сезоні та Соня Прісс у 3 сезоні. 

Серіал "Перші ластівки"

"Перші ластівки" – це перший в історії українського кінематографу серіал-антологія. Сюжет серіалу розповідає про розслідування вбивства школярки її однокласницями. У другому сезоні - "Zалежних" - події перемістились в університет, де один зі студентів факультету журналістики Іван Кожух також наклав на себе руки.

Серіал "Слуга народу"

У сатиричному комедійному серіалі 2015 року Володимир Зеленський грає вчителя, який несподівано стає президентом після того, як відео, в якому він скаржиться на корупцію, раптово стає вірусним. 

У березні 2022 року, після вторгнення РФ до України, серіал "Слуга народу" знову доступний глядачам в США і вже посів друге місце в рейтингу стрімінгового сервісу Netflix.

Вас також можуть зацікавити новини: