Кадр з "Гаррі Поттер 20 років потому: повернення в Гогвартс" / фото HBO Max

Що подивитися на вихідних: "Реальне кохання", спецвипуски "Гаррі Поттера" і "Доктора Хто"

08:33, 30.12.2021
10 хв.

Напередодні Нового року "великі" і "малі" екрани принесли кіноманам повний набір тематичного видовища. Так, в кінотеатрах покажуть вічну класику – різдвяну романтичну комедію "Реальна любов" 2003 року, а також українську комедію "Зірки за обміном" з Олею Поляковою та Дзідзьо. Онлайн можна буде подивитися сатиру "Смерть 2021-го", фестивальний хіт "Незнайома дочка", перший епізод "Книги Боби Фетта" із серії "Зоряних воєн" і спецвипуски "Гаррі Поттера" та "Доктора Хто". Докладніше читайте в огляді УНІАН.

Що нового в кінотеатрах з 30 грудня

Святковий тиждень на рубежі 2021-2022 років прогнозовано виявиться досить спокійним в плані новинок на "великих екранах". Тож змушені констатувати, що головною новинкою тижня в кінотеатрах цього тижня стане представник досить специфічного жанру – українська комедія "Зірки з обміну" (Україна, 2021). Та не аби який, а з всюдисущими Олею Поляковою і Михайлом Хомою, він же DZIDZIO, в головних ролях…

Сюжет картини банальний до жаху – двоє персонажів, які ненавидять один одного, якось міняються тілами. Цього разу цими нещасними стануть одвічні суперники, зірки шоу-бізнесу Поля Молякова і Фома Михайловський. Щоб повернути свої життя назад, їм доведеться вирішити сімейні та романтичні проблеми свого опонента, якраз напередодні новорічних свят.

Судячи з трейлеру, особливо оригінальних або високоінтелектуальних жартів тут не передбачається... Але, можливо, це саме той фільм, який можна подивитися в кінотеатрі десь там 1-2 січня, все ще перебуваючи в "алкогольно-олів'єшечному угарі", аби тільки вирватися з-за столу…

Але навіть якщо в такому стані ви не готові дивитися вищезгадане творіння, завжди можна повернутися до класики – з 30 грудня в українських кінотеатрах покажуть одну з головних новорічних романтичних комедій всіх часів і народів "Реальне кохання" / Love Actually (Великобританія, США, 2003).

Сюжет фільму складається з дев'яти історій, які паралельно розвиваються в кінці 2003 року, починаючись за 5 тижнів до Різдва. Кульмінація всіх сюжетів припадає на Святвечір, коли події фільму кумедним чином переплітають між собою всіх персонажів.

Примітно, що хоч картина і зібрала величезну кількість мега-популярних на момент її виходу зірок – Х'ю Грант, Колін Ферт, Кіра Найтлі, Алан Рікман, Емма Томпсон, Ліам Нісон, Клаудія Шиффер, Біллі Боб Торнтон, Білл Найї, Роуен Аткінсон, Мартін Фрімен і багато інших – головними героями картини є абсолютно всі персонажі.

Так, і не забудьте послухати в новорічну ніч цей шедевр!

Продовжить парад святкових фільмів сімейна комедія "Великий червоний пес Кліффорд" / Clifford The Big Red Dog (США, 2021), знята за мотивами світового бестселера. У центрі сюжету – чарівний пес Кліффорд, який живе у звичайній родині. Одного разу, завдяки безмежній любові та турботі, маленьке червоне щеня вимахало до гігантських розмірів. Незвичайна істота відразу привертає увагу жадібної корпорації, що задумала щось дуже погане, і тепер разом зі своїми двоногими друзями Кліффорд повинен зірвати їхні підступні плани.

Цікаво, що в розробку фільму компанія Paramount Pictures вклала цілих 64 мільйони доларів, а за постановку відповідав режисер Уолт Беккер, в чиєму послужному списку такі кінороботи, як "Король вечірок", "Реальні кабани" і "Так собі канікули", а також мультфільм "Елвін і бурундуки: Бурундомандри".

Що нового онлайн з 30 грудня

А ось на "малих екранах" напередодні довгих вихідних очікується куди більше новинок – воно й не дивно, адже далеко не всі будуть в змозі витягнути себе з дому після бурхливої новорічної ночі.

Так, ще 27 грудня Netflix випустив мок'юментарі "Смерть 2021-му" / Death to 2021 (США, Великобританія, 2021), в якому події року, що минає представлені в псевдодокументальному стилі з елементами чорної комедії.

Вперше проект був реалізований рік тому творцями "Чорного дзеркала" Чарлі Брукером і Аннабель Джонс. Неіснуючі пародійні персонажі у виконанні таких зірок, як Семюел Л. Джексон, Х'ю Грант, Ліза Кудроу, Джо Кірі, Кумейл Нанджіані, Крістін Міліоті та інші, в карикатурній формі згадували знакові події 2020 року, який видався дуже нелегким для багатьох. І ось, всупереч очікуванням багатьох, 2021 рік надто легшим не став, навпаки принісши ще більше нових викликів. А тому не дивно, що герої повернулися з новою порцією колкого гумору!

Ще одна новинка тижня від Netflix – драма "Незнайома дочка" / The Lost Daughter (США, Греція, 2021). Картина стала режисерським дебютом для актриси Меггі Джилленхол ("Донні Дарко", "Секретарка", "Божевільне серце"), і відразу принесла їй хвалебні оди на новому терені. Так, світова прем'єра фільму відбулася на Венеціанському міжнародному кінофестивалі 3 вересня 2021 року, де новоспечений режисер отримала Приз за найкращий сценарій.

Фільм знятий за мотивами однойменної новели Елени Ферранте і розповідає про британського професора італійської літератури, 48-річну Леду Карузо, яка зняла квартиру на грецькому острові Спеце, щоб провести там відпустку. Вона насолоджується порожнім пляжем на початку сезону, попутно фліртуючи відразу з кількома чоловіками. Однак спокій її відпустки на острові різко закінчується з приїздом галасливої і вульгарної сім'ї з Нью-Йорка, що переїжджає на величезну віллу прямо на узбережжі. Одного дня її увагу привертає засмагаюча Ніна, приголомшливо приваблива молода мати. Завдяки цій зустрічі Леда згадує про своїх власних дітей.

Головні ролі у фільмі виконали одна з найкращих британських актрис сучасності Олівія Колман ("Фаворитка", "Батько", "Корона") і зірка "50 відтінків сірого" Дакота Джонсон. Також у фільмі знялися Пітер Сарсгаард, Пол Мескал, Олівер Джексон-Коен і Ед Харріс.

Серед серіальних новинок від Netflix – 4 сезон комедійного бойовика "Кобра Кай" / Cobra Kai (США, 2018 -), заснованого на фільмі 1984 року "Хлопець-каратист". У центрі сюжету – вже дорослі герої першого фільму Деніел ЛаРуссо (Ральф Маччіо) і Джонні Лоуренс (Вільям Забка). Якщо перший став успішним власником мережі автосалонів, то другий, колись представник "золотої молоді" і успішний спортсмен, нині опустився і перебивається випадковим заробітками. Коли Лоуренс вирішує відкрити школу карате під назвою "Кобра Кай" з такою ж жорсткою і безкомпромісною філософією, якою вона була відома раніше, ЛаРуссо не може залишитися осторонь. Паралельно розкриваються характери інших персонажів: сина Лоуренса – Роббі, талановитого учня Джонні – Мігеля і дочки ЛаРуссо – Саманти. У новому сезоні на головних героїв, яким доведеться працювати разом, очікують високі ставки на великому турнірі з єдиноборств. Всі 10 епізодів 4 сезону стануть доступні на сервісі 31 грудня.

Ще одна серіальна новинка тижня від Netflix – детективний серіал "Минуле не відпустить" / Stay Close (Великобританія, 2021), вісім епізодів якого вийдуть 31 грудня. У центрі серіалу, знятого за однойменним романом Харлана Кобена – троє людей, що живуть комфортним життям і в яких є дещо спільне: кожен з них приховує темні секрети, про які не знають навіть найближчі люди. Меган – працююча мати трьох дітей, Рей – багатообіцяючий фотограф-документаліст, який опинився в глухому куті, а детектив Брум – одержимий розслідуванням справи про зниклу безвісти людину. Одного разу стара подруга повідомляє Меган шокуючу новину, яка зачіпає всіх трьох персонажів, і тепер руйнівне минуле повертається і наздоганяє героїв.

Головні ролі в серіалі виконали Річард Армітідж (трилогія "Хоббіт", "Берлінська резидентура"), Джеймс Несбітт (трилогія "Хоббіт", "Коріолан") і Хуш Дзямбо ("Торчвуд", "Хороша дружина"). Також у проекті задіяні Едді Іззард ("Дванадцять друзів Оушена", "Ганнібал") і Сара Періш ("Атлантида", "Медічі").

Ну а фанатів франшизи "Зоряні війни" порадує серіал "Книга Боби Фетта" / The Book of Boba Fett (США, 2021), перший епізод якого вийшов 29 грудня на Disney+. Серіал є спін-оффом "Мандалорця" і буде обертатися навколо мисливця за головами Боби Фетта, роль якого знову виконав Темуера Моррісон ("Зоряні війни. Епізод II: Атака клонів", "Зоряні війни. Епізод III: Помста ситхів", "Мндалорець"). Власне, щоб бути в темі серіалу – рекомендуємо вам освіжити свої пізнання в плані цих трьох проектів.

Водночас 1 січня 2022 року HBO Max покаже спецвипуск "Гаррі Поттер 20 років потому: повернення в Гогвартс" / Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Великобританія, 2022). Втім, якщо ви сподівалися дізнатися, як склалася доля улюблених героїв поттеріани, то не поспішайте радіти – за аналогією з поверненням "Друзів", HBO Max підготував документальний фільм про те, як створювалася легендарна кінофраншиза, приурочений до 20-річчя з дня виходу картини "Гаррі Поттер і філософський камінь" (2001).

Втім, судячи з трейлера, все буде дуже навіть мило. Зокрема, на глядачів чекають абсолютно нові інтерв'ю та бесіди з акторами та іншими учасниками знімального процесу, стилізовані під атмосферу поттеріани. Вже відомо, що у фільмі з'являться Деніел Редкліфф, Руперт Грінт, Емма Уотсон, Хелена Бонем Картер, Рейф Файнс, Джейсон Айзекс, Гері Олдман, Том Фелтон, Еванна Лінч, Метью Льюїс, Роббі Колтрейн, Марк Вільямс, а також автор книг про Поттера Джоан Роулінг, що потрапила останнім часом в немилість через звинувачення в трансфобії.

Крім того, 1 січня 2022 року BBC One традиційно випустить новорічний спецвипуск популярного науково-фантастичного серіалу "Доктор Хто" / Doctor Who (Великобританія, 1963-). Епізод, що отримав назву "Переддень далеків" / Eve of the Daleks, стане першим з трьох спецвипусків, які вийдуть в 2022 році та стануть останніми для Джоді Віттакер в ролі Доктора і Кріса Чібнелла в якості головного сценариста і виконавчого продюсера, якого змінить Расселл Ті Дейвіс, що відродив "Доктора Хто" в 2005 році та займалася серіалом протягом 4 сезонів.

У центрі сюжету спецвипуску опиняться власник складу зберігання Сара і її клієнт Нік, який відвідує свій відсік напередодні кожного Нового року. Але їхній вечір йде не за планом, так як вони з Тринадцятим Доктором, а також її компаньйонами Яс і Деном, опиняються замкнені на складі в часовій петлі разом з далеками. Чи зможуть вони уникнути знищення і покинути склад, щоб зустріти Новий Рік?

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Згідно з оновленими правилами карантину в Україні, які набрали чинності з 6 грудня 2021 року, відвідувати кінотеатри можна тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання). Правило поширюється на "жовту", "помаранчеву" і "червону" карантинні зони.

Гарного перегляду і бережіть себе! Щасливих свят!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся