Кадр з фільму "Матриця: Воскресіння" / фото Kinomania Film Distribution

Що подивитися на вихідних: "Матриця: Воскресіння", "Не дивись вгору" і "Емілі в Парижі"

08:27, 23.12.2021
7 хв.

Цього тижня в український прокат виходить науково-фантастичний бойовик "Матриця: Воскресіння", що є продовженням культової франшизи. На Netflix, тим часом, стануть доступні чорна комедія "Не дивись вгору" з Леонардо Ді Капріо та Дженніфер Лоуренс в оточенні цілої команди голлівудських зірок, другий сезон комедійного серіалу "Емілі в Парижі" з Ліллі Коллінз і новий південнокорейський хіт "Море спокою" з зірками світового рівня в головних ролях.

Що нового в кінотеатрах з 23 грудня

Головною і чи не єдиною прем'єрою тижня в українських кінотеатрах стане науково-фантастичний бойовик "Матриця: Воскресіння" / The Matrix Resurrections (США, 2021). Так-так, легендарна франшиза повертається на "великі екрани" майже через 20 років!

Події "Матриці 4" розгортаються за кілька десятків років після "Матриці: революція" (2003). Тоді Нео і Трініті вирушили в місто Машин, щоб врятувати Зіон – єдине місце, де збереглося вільне від Матриці людство. Тоді ж Нео уклав угоду з Матрицею: якщо він переможе агента Сміта, що вийшов з-під контролю, людям дозволять покинути віртуальний світ, якщо вони самі цього забажають. Це йому вдалося, щоправда, ціною життя – свого і Трініті.

Метою четвертого фільму було розповісти, що ж сталося далі. Чи стримали машини свою обіцянку? Чи захотіли люди покинути Матрицю, де у віртуальному світі вони ситі й щасливі, тоді як в реальному житті все набагато складніше? І, головне, що ж сталося з героями?

На відміну від перших трьох частин, над "Матрицею 4" працювала тільки одна половина тандему братів/сестер Вачовські – Лана, тоді як Ліллі відмовилася від проекту, в першу чергу, на тлі особистих проблем.

УНІАН вже подивився новинку і готовий поділитися свіжими враженнями – без спойлерів. Якщо коротко, всупереч побоюванням багатьох, четверта частина історії про боротьбу і любов Нео та Трініті швидше вдалася, ніж ні. І так, Кіану Рівз таки не грає тут Джона Уіка. Крім того, щоб дивитися "Матрицю: Воскресіння", вкрай важливо переглянути попередні частини, а в кінці фільму на глядачів чекає доволі мила сцена після титрів.

Ще одна новинка тижня в кінотеатрах – комедія "Дуже поганий татусь" / Christmas Is Cancelled (США, 2021). У центрі сюжету фільму опиниться дівчина Емма, яка щорічно святкує Різдво разом зі своїм батьком Джеком. Але цього року батько підготував святковий сюрприз для дочки – свою нову сексуальну дівчину, набагато молодшу за нього. Ситуацію погіршує той факт, що нова таткова пасія Бренді була заклятим ворогом Емми в школі. Тепер Еммі терміново доведеться придумати план, як зіпсувати ці відносини, адже під ялинкою повинна залишитися тільки одна.

В Америці фільм вийшов на тиждень раніше, ніж в Україні, а тому у нас вже є перші відгуки. Так, на IMDb у нього досить скромний рейтинг 4,7 бала з 10. 

Що нового онлайн з 23 грудня

23 грудня на Netflix вийшов другий сезон комедійного серіалу "Емілі в Парижі" / Emily in Paris (США, 2020-) з чарівною Лілі Коллінз у головній ролі. Рік тому картина про молоду американку, яка з повною валізою стереотипів щодо французів прибула підкорювати Париж, стала справжнім хітом. Тож не дивно, що вона повернулася – на радість фанатам і на превеликий жаль самих французів, які не дуже оцінили гумор.

Нагадаємо, в першому сезоні Емілі, яка прибула у французьку столицю на цілий рік працювати в маркетинговій фірмі, щосили намагалася влитися в новий колектив, перейнятися місцевою культурою, знайти друзів і любов. Зачарована атмосферою французької столиці, дівчина почала вести блог в Instagram, розповідаючи про своє нове життя. Втім, всупереч красивій картинці, на новому місці у героїні не все йшло гладко: мовний бар'єр, самотність, снобізм французів по відношенню до іноземців. У другому сезоні на Емілі чекають нові пригоди і, судячи з трейлеру, нове кохання.

Крім того, 25 грудня Netflix випустить довгоочікувану чорну комедію "Не дивись вгору" / DontLookUp (США, 2021), яка просто вражає акторським складом. Судіть самі, режисерові Адаму Маккею ("Гра на пониження", "Влада") вдалося зібрати на одному знімальному майданчику таких голлівудських зірок, як Дженніфер Лоуренс, Леонардо Ді Капріо, Меріл Стріп, Тімоті Шаламе, Кейт Бланшетт, Джона Хілл, Марк Райленс і Меттью Перрі. І це не рахуючи зіркових камео в особі Кріса Еванса, Аріани Гранде, Кід Каді, Джини Гершом і ще багатьох інших.

У центрі сюжету картини опиняться двоє астрономів у виконанні Леонардо Ді Капріо і Дженніфер Лоуренс, які виявляють, що в бік Землі летить метеорит, який знищить її через шість місяців. Тепер вчені повинні відправитися в тур, щоб зустрітися з представниками ЗМІ і попередити людство про небезпеку, що загрожує.

Втім, за підсумками допрем'єрних показів, фільм був прийнятий неоднозначно. Так, на IMDb у нього оцінка 7,5 балів з 10 від широкої аудиторії, а ось критики на Rotten Tomatoes дали йому всього 55% схвалення проти 77% від глядачів. На Metacritic фільм отримав 52 бали від кінооглядачів, що відповідає характеристиці "змішані відгуки", тоді як глядачі оцінили картину в 3,5 з 10 з позначкою "в цілому негативні відгуки".

Ще одна новинка тижня від Netflix – науково-фантастичний детективний серіал "Море спокою" / The Silent Sea (Південна Корея, 2021), вісім епізодів якого стануть доступні 24 грудня. Проект є адаптацією однойменного короткометражного фільму 2014 року авторства Чхве Ханг Йона, який також став режисером серіалу.

Сюжет серіалу обертається навколо небезпечної 24-годинної місії на Місяці, під час якої група астронавтів намагається дістати зразки матеріалів з покинутого дослідницького центру, оповитого масою секретів.

Головну роль в серіалі виконав Гон Ю, відомий за роллю Рекрутера в "Грі в кальмара" і фільмами "Поїзд в Пусан" і "Секретний агент". Ще одного центрального персонажа зіграла Пе Ду На, відома за фільмами "Хмарний атлас" і "Сходження Юпітер", а також серіалом "Восьме відчуття" від сестер Вачовські. Також у фільмі задіяні зірка K-pop Лі Джун і виконавець ролі Чан Док Су в "Грі в кальмара" Хо Сон Тхе.

Також 26 грудня на BBC One відбудеться прем'єра восьмисерійного пригодницького серіалу "Навколо світу за 80 днів" / Around the World in 80 Days (Великобританія, Італія, Франція, Німеччина, Австралія, 2021), заснованого на однойменному романі французького письменника Жюля Верна. Цього разу роль джентльмена і шукача пригод Філеаса Фогга виконає зірка "Доктора Хто", "Джесіки Джонс" і "Благих знамень" Девід Теннант.

Нагадаємо, за сюжетом роману, Фогг укладає парі на 20 тисяч фунтів, що зможе здійснити кругосвітню подорож за 80 днів. У подорожі його супроводжує слуга Паспарту і журналіст газети Daily Telegraph Ебігейл Фікс.

Одночасно 26 грудня BBC One запусти другий сезон комедійно-драматичного серіалу-антології "Надзвичайно англійський скандал" / А Very English Scandal (Великобританія, 2018-). Нагадаємо, перший сезон серіалу з Х'ю Грантом і Беном Уішоу в головних ролях являв собою драматизацію скандалу навколо політика Джеремі Торпа, разом з високопоставленими спільниками звинуваченого в змові з метою вбивства його колишнього коханого, конюха Нормана Скотта. Проект отримав позитивні відгуки критиків і безліч престижних номінацій і нагород.

Другий сезон, вже з новими акторами в головних ролях, зосередиться на скандальному розлученні герцогині Маргарет Кемпбелл з її чоловіком герцогом Іеном Кемпбеллом, що широко висвітлювалося в 1963 році. Головні ролі цього разу дісталися Клер Фой ("Людин на Масяці", "Корона") і Полу Беттані (Віжен в кінематографічному всесвіті Marvel).

***

Також ви можете подивитися фільми і серіали, що вийшли в попередні тижні.

***

Згідно з оновленими правилами карантину в Україні, які набули чинності з 6 грудня 2021 року, відвідувати кінотеатри можна тільки за наявності COVID-сертифікатів (вакцинація, тест, одужання). Правило поширюється на "жовту", "помаранчеву" і "червону" карантинні зони.

Гарного перегляду і бережіть себе!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся