Кадр з фільму "Окулус" / kino-teatr.ua

П'ятниця 13-го вважається містичним днем, коли відбуваються якісь страшні речі. Забобонні люди побоюються цього дня, а ті, хто люблять адреналін, навпаки лоскочуть собі нерви.

Пропонуємо вам подивитися п'ять найкращих трилерів, які змусять вас спати з увімкненим світлом в цю зловісну ніч.

"Окулус"

У дитинстві брат і сестра стали свідками вбивства батьків примарою з дзеркала, але звинуватили в цьому саме маленького наляканого хлопчиська. Після того, як він вийшов з в'язниці, сестра намагається переконати його, що насправді це не він скоїв вбивство одного з батьків, а виною тому паранормальні явища. Він спочатку намагався опиратися, поки не зрозумів, що сестра таки мала рацію. І коли вони вирішують відтворити події минулих років, хлопець знову ризикує опинитися за ґратами.

"Палійка"

Колись головний герой і його дружина взяли участь у випробуваннях психотропної речовини, в результаті чого придбали надприродні здібності. Їхня дочка успадкувала їхні здібності, і тепер вона поглядом може запалювати будь-який предмет. Спецслужби полюють за дівчинкою, щоб скористатися її здібностями, але батько будь-якими способами намагається заховати її, адже наслідки такої її здатності можуть стати трагічними.

"Прокляття тієї, що плаче"

Ла Йорона колись в пориві ревнощів втопила своїх дітей, а потім і сама кинулася в річку. Таким чином вона хотіла покарати себе за скоєне, але її душа не загинула, а набула іншої форми. Вона стала примарою, і тепер вбиває дітей в пориві страшного відчаю. Атмосфери фільму додає те, що головна героїня постійно виє і плаче.

"Старик"

Сімейна пара забирає з будинку престарілих літнього батька. На честь цього вони влаштовують гучну вечірку, але у долі на них інші плани. Їхнє життя перетворюється в кошмар, коли з того ж будинку збігають інші люди похилого віку і влаштовують в їхньому селищі справжнє місиво з кров'ю і болем.

"Варвар"

Прибувши в Детройт на співбесіду по роботі, дівчина виявляє, що в заброньованому нею будинку вже живе хлопець. Погодившись все ж залишитися на ночівлю, вона незабаром виявляє в підвалі секретні двері, а за ними - таємниці, які краще не знати. Головна героїня наражається на серйозну небезпеку. Чи вдасться їй врятуватися з цього пекла?

Раніше УНІАН назвав топ-5 найкращих романтичних фільмів.

Вас також можуть зацікавити новини: