Особливо важливою у весіллі дочки Султана була ніч "Кина" / скріншот

У легендарному серіалі "Величне століття" знайшли неточність. Як виявилося, в сцені з весіллям дочки Султана Міхрімах з Рустемом-Пашею, яка була показана в 99 серії, упущено важливе правило самої церемонії і першої шлюбної ночі. 

Творці серіалу упустили традиції Османської імперії, описані в книзі про таємниці османського двору. Так, у "Величному столітті" Міхрімах Султан видали заміж в 17 років, хоча насправді дівчат віддавали заміж куди раніше, приблизно в 14-15 років. 

Особливо важливою в весіллі дочки Султана була ніч "кина", коли гості приходили до нареченої і дарували їй подарунки. У цю ніч руки дівчини прикрашали хною. У серіалі ж ніяких малюнків не наносили, замість цього на руці Міхрімах залишили величезний опік. На її долоню нанесли багато гарячої хни і зв'язали руку, щоб вона не змогла її прибрати. В результаті свято принесло дочці Султана лише біль і сльози.

Відео дня

У день весілля дочки Султана належало їхати на кареті червоного кольору, цей момент в серіалі врахували і відтворили. Карету повинні були везти дві пари коней, в "Величному столітті" не стали настільки вникати в деталі. Карету з Міхрімах везла тільки одна пара коней.

За традиціями, як зазначено в книзі, весільну церемонію святкували окремо. Чоловіки перебували в одній половині будинку, а жінки - в іншій. До вечора свято закінчувався і починалася перша шлюбна ніч.

Вважається, що наречений, якому пощастило взяти в дружини дочку Султана, перед шлюбною ніччю отримував в подарунок соболині хутра. У них він одягався перед зустріччю з новоспеченою дружиною. Спочатку молодому було потрібно помолитися, а після цього він повинен бути поцілувати край подолу сукні своєї дружини. Лише після цього дочка Султана давала своєму чоловікові дозвіл присісти. 

Однак всі ці важливі деталі першої шлюбної ночі в серіалі не показали. Рустем-Паша просто увійшов до кімнати до нареченої і відразу ж почав з нею говорити, він зняв з неї фату і порушив всі традиції.  

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у серіалі "Величне століття" знайшли епічні кіноляпи.

Вас також можуть зацікавити новини: