У Києві запрацювали кінотеатри / фото REUTERS

В українські кінотеатри повертаються прем'єри: що показуватимуть з 28 квітня

07:29, 28.04.2022
4 хв.

З 21 квітня в Києві, після двох місяців простою, відкрилися перші кінотеатри. І якщо в працюючих в інших містах України кінотеатрах протягом березня-квітня показували релізи минулих місяців і навіть років, то з початком роботи столичних кінозалів в життя українських кіноманів невдовзі поступово почнуть повертатися новинки. УНІАН розбирався, що можна подивитися в кіно з 28 квітня.

Які кінотеатри зараз працюють у Києві

На даний момент в Києві працюють кінотеатри тільки двох великих мереж – один "Планета кіно" (River Mall) і три "Мультиплекс" (ТРЦ "Республіка", "Караван" і "Комод").

Також кінотеатри цих мереж працюють і в інших містах України, де крім них можуть бути відкриті ще й локальні кінотеатри.

Які фільми зараз показують в кінотеатрах України

На даний момент в кінотеатрах України показують переважно фільми, випущені в минулі місяці або навіть роки. При цьому репертуар навіть в кінотеатрах однієї мережі може істотно відрізнятися.

Відео дня

Зокрема, в українських кінотеатрах зараз можна подивитися:

  • кримінальну драму Олега Сенцова "Носоріг" (Україна, 2022) – нашу рецензію можна прочитати тут
  • пригодницький екшн "Uncharted: Незвідане" (США, 2022) з Томом Холландом і Марком Уолбергом – нашу рецензію можна прочитати тут
  • фільм-катастрофу Роланда Еммеріха "Падіння Місяця" (США, Канада, Китай, 2022)
  • романтичну комедію "Вийду за тебе" (США, 2022) з Дженніфер Лопес – нашу рецензію можна прочитати тут
  • біографічну драму Рідлі Скотта "Дім Гуччі" (США, 2021) з Леді Гагою і Адамом Драйвером – нашу рецензію можна прочитати тут
  • шпигунський екшн "007: Не час помирати" (США, Великобританія, 2021), який, до речі, знімав режисер Кері Фукунага, що зараз волонтерить в Україні
  • кримінальний бойовик Гая Річі "Гнів людський" (США, Великобританія, 2021) – докладніше про фільм можна прочитати тут

Є в кінотеатрах і поодинокі покази фільмів минулих років.

Тим часом, найактуальніші прем'єри, в тому числі тих фільмів, які вийшли у світовий прокат протягом березня-квітня, в українських кінотеатрах очікуються з дня на день.

Так, попередньо на 5 травня, одночасно зі світовим прокатом, заявлений український реліз фантастичного екшну "Доктор Стрендж: в мультивсесвіті божевілля" (США, 2022) за коміксами Marvel.

Також, за попередніми даними, в травні очікуються супергеройський хоррор з Джаредом Лето "Морбіус" (США, 2022) і фентезі "Фантастичні звірі: Таємниці Дамблдора" (США, Великобританія, 2022), що вийшли у світовий прокат у березні 2022 року.

Поціновувачам незалежного кіно найближчим часом обіцяють показати відзначену безліччю престижних нагород і номінацій драму "Найгірша людина на світі" (Норвегія, 2021), історичний фільм Роберта Еггерса "Варяг" (США, Великобританія, 2022) і фільм жахів Х від студії А24 (США, 2022).

Втім, все це приблизні анонси, які можуть зрушуватися за часом, грунтуючись на цілій низці факторів.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Поки що українські кінотеатри працюють в тестовому режимі, й за день пропонується не так вже й багато сеансів. Найбільш ранні починаються близько 12 години, а найпізніші – близько 19:00. Так, щоб відвідувачі та працівники кінотеатрів могли встигнути потрапити додому до початку комендантської години.

Ще один важливий момент – безпека. І ключове правило тут: якщо починається повітряна тривога, то адміністрація кінотеатру зобов'язана зупинити показ фільму, а глядачі – покинути залу і відправитися до найближчого бомбосховища. У разі, якщо кінотеатр розташований в ТРЦ – потрібно буде покинути і його, адже в більшості українських торгово-розважальних центрів немає підземних паркінгів і тому їх не можна використовувати як бомбосховище.

Питання відновлення сеансу кожен кінотеатр вирішує по-своєму – десь обіцяють повернути гроші за сеанс у разі припинення показу через повітряну тривогу, а десь пропонують додивитися фільм пізніше. Радимо уточнювати це питання по кожному конкретному кінотеатру, який ви плануєте відвідати, щоб уникнути "болю розчарування" через перерваний сеанс.

***

На жаль, судячи з усього, війна в Україні не закінчиться так швидко, як усім нам хотілося б. А, значить, в тих містах, де це можливо, потрібно поступово повертатися до життя, підтримуючи економіку країни і своє власне психічне здоров'я, радіючи простим дрібницям. Таким як похід у кіно, адже, на відміну від декого "за порєбріком", українці все ж мають шанс легально подивитися довгоочікувані кінопрем'єри в найближчому майбутньому.

Бережіть себе!

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся