Свою кар'єру він розпочав у 12 років / фото REUTERS

Сьогодні, 25 червня, фанати Майкла Джексона згадують найкращі пісні артиста, адже саме в цей день він помер. Співакові було 50 років, новина про його смерть шокувала багатьох. Розповідаємо, що потрібно знати про Майкла Джексона і які його хіти назавжди змінили світ музики, ці кліпи варто подивитися кожному.

Майкл Джексон - історія життя співака

Легендарний артист народився 29 серпня 1958 року. Свою кар'єру він почав в 12 років, виступаючи разом зі своїми родичами в групі "П'ятірка Джексонів". Батько артиста був суворим, він карав учасників колективу за непослух і був дуже вимогливим.

У 13 років Джексон почав сольну кар'єру, проте продовжував виступати і в складі групи. Артист наполегливо йшов до слави, записував пісні і ставав все більш популярним. У 1979 році Джексон випустив перший альбом Off The Wall, за кілька років вийшла його платівка Thriller. Відомо, що світові продажі альбому були рекордними.

Джексона вважають "королем поп-музики". Він отримав 13 "Греммі", безліч разів очолював світові чати. Крім цього, ім'я співака двічі вносили до Залу слави рок-н-ролу. Спочатку він потрапив туди як учасник "П'ятірки Джексона", а потім - як сольний артист.

Джексон був одружений двічі. Його першою дружиною була дочка Елвіса Преслі - Ліза-Марія. Навіть після розлучення вони зберігали гарні стосунки. Другою дружиною Джексона була Деббі Роу, в їхньому шлюбі з'явилися двоє дітей - син Принс-Майкл і дочка Періс-Майкл. 

25 червня 2009 року співак раптово помер. Йому було 50 років. Смерть Майкла Джексона досі оповита чутками і здогадками. Одні вважають, що він інсценував свою смерть. Інші ж вірять офіційним даним - артист помер від передозування ліками.

Найкращі кліпи Майкла Джексона

Billie Jean

They Don’t Care About Us 

 Beat It

Thriller

Smooth Criminal

Вас також можуть зацікавити новини: