Співачка є авторкою слів, а також композиторкою «Лісової пісні» / фото прес-служба

Українська співачка Христина Соловій представила кліп на саундтрек до мультфільму "Мавка. Лісова пісня". У кліпі перетинаються два світи: в одному - герої анімаційного фільму, в іншому - сама співачка, яка стає Мавкою у реальному світі.

"Лісова пісня" Лесі Українки - моя настільна книга ще з дитинства, я була кільканадцять разів на виставі у театрі Курбаса. Образ Мавки - мій улюблений в українському бестіарії. І я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українці. Мені важливо бути у цьому процесі співтворцем. Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, ніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня", себто її повне переосмислення. Відтак, я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису", — поділилася Соловій емоціями від роботи над саундтреком для анімаційного фільму.

Співачка є авторкою слів, а також композиторкою "Лісової пісні". Над аранжуванням працювали саундпродюсери Павло Литвиненко та Євген Філатов (The Maneken). Режисером-постановником відеороботи виступив Андрій Колесник, оператором-постановником - Сергій Ревуцький, а образ створили Віталій Бірківський та Дмитро Грушківський.

Анімаційний фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  Кінотеатральну дистрибуцію здійснює FILM.UA Distribution та "Кіноманія". Генеральним медіапартнером проєкту є канал "1+1". 

Нагадаємо, нещодавно Соловій та Артем Пивоваров представили кліп на пісню "Мова вітру", яка теж стала одним із саундтреків до "Мавки".

Вас також можуть зацікавити новини: